Χίος, Τρίτη 16 Οκτωβρίου

Τα Χιακά Σωματεία Συν/χων ΝΑΤ για τις συντάξεις χηρείας

Ανακοίνωση
Παρ, 09/02/2018 - 10:30

 Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα που υπογράφεται απο ορισμένες κυρίες, λίγες οπωσδήποτε, που έχουν χάσει τους συζύγους των και εννοούμε συζύγους συναδέλφων ναυτικών και μεταξύ άλλων κατηγορούν τα σωματεία τών συνταξιούχων ναυτικών ότι δεν ενδιαφέρονται για τις συντάξεις των, που διαμορφώνονται σε χαμηλά επιπέδα των ήδη σφαγιασθέντων συντάξεων, ειδικά των ναυτικών, από τον περίφημο νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να τους πούμε ότι χήρες δέν είναι μόνον εκείνες των Πλοιάρχων και Α’ Μηχανικών αλλά όλων των ναυτικών πάσης τάξεως που έχουν... φύγει.

Δεύτερον και κυριότερον θα τους συνιστούσαμε να παρακολουθούν τις κινητοποιήσεις μας και τις συνεντεύξεις που δίνουμε συχνά, στις οποίες μέσα στα αιτήματά μας, απο την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, είναι ανελλιπώς το ποσοστόν που διαμορφώνεται με τον εν λόγω νόμο και να μην ακούν τους διάφορους συμβουλάτορες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν την προσπάθεια των σωματείων ή ακόμη και να τα διαλύσουν, αφού δεν μπορούν να τα κηδεμονεύσουν.

Τρίτον και τελειώνουμε, θέλουμε να τους πούμε ότι τα σωματεία και οι συγκεντρώσεις που κάνουμε συχνά δεν είναι αντρικόν προνόμοιο, μπορούν λοιπόν να συμμετέχουν και σαν μέλη των διοικήσεων, αλλά και στις συγκεντρώσεις μας που τώρα τελευταία είναι πολύ μικρές σε προσέλευση.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/10/2018 - 10:58

Το Δίκτυο Εθελοντών του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, που έχει ιδρυθεί το έτος 2013 και λειτουργεί υποστηρίζοντας τις δράσεις του Συλλόγου, χρειάζεται κι άλλα άτομα και ειδικότερα αναζητά :

  • Εργοθεραπευτή
  • Ψυχολόγο
  • Κοινωνική Λειτουργό
  • Δάσκαλο Ειδικής Αγωγής
  • Θεατρολόγο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις υπεύθυνες του Δικτύου Εθελοντών Π.Σ.Α.μεΑ. Μπινίκου Ελευθερία, τηλ. 6940181899 και Κάβουρα Κλαίρη, τηλ. 6970013452 για να δηλώσουν το χρόνο και τη συχνότητα της Εθελοντικής τους προσφοράς.

Το Δίκτυό, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, δέχεται κάθε καλοπροαίρετο που μπορεί να διαθέσει χρόνο και αγάπη για τα παιδιά και τους ενήλικες Άτομα με Αναπηρία, ακόμα και χωρίς να διαθέτουν κάποια από τις ειδικότητες που προαναφέρθηκαν.