"Τα όνειρά μας και η δουλειά μας δεν είναι ορισμένου χρόνου" υποστήριξαν οι συμβασιούχοι των κοινωνικών δομών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 30/06/2021 - 14:16

Να μπει τέλος στην αγωνία τους αλλά και στην εργασιακή ομηρία που διαρκεί μέχρι και 20 χρόνια, ζήτησαν οι συμβασιούχοι κοινωνικών δομών του Δήμου Χίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αόριστου χρόνου.

«Χωρίς τους συμβασιούχους δεν μπορούν να λειτουργήσουν δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους γονείς. Τόσο απλά», ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας, που ήταν στο πλευρό των εργαζομένων στην κινητοποίηση, συμπληρώνοντας ότι αυτό από μόνο του δείχνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Ο κύριος κορμός των δομών του Νομικού Προσώπου λειτουργεί χάρη στους συμβασιούχους», ανέφερε η Μίνα Χριστοφή, μόνιμη υπάλληλος, υπογραμμίζοντας ότι η αναλογία των εργαζομένων είναι 15 μόνιμοι και 35 συμβασιούχοι.

«Τα όνειρα μας αλλά και η δουλειά που κάνουμε δεν είναι ορισμένου χρόνου», ανέφερε η συμβασιούχος Αγγελική Νεαμονίτη, συμπληρώνοντας ότι βιώνουν για χρόνια μια εργασιακή αβεβαιότητα που δεν τους επιτρέπει να προγραμματίσουν την ζωή τους.

Στο πλευρό των συμβασιούχων και το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου με τον πρόεδρο του Γιάννη Δεληγιάννη να τονίζει ότι «οι προσλήψεις των συγκεκριμένων συμβασιούχων έχουν γίνει μέσω ΑΣΕΠ και το αίτημα τους για μονιμοποίηση είναι δίκαιο».

horis_symvasioyhoys_den_tha_leitoyrgisoyn_oi_paidikoi_stathmoi

Σχετικά Άρθρα