Τελετή βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού για τις Σφαγές της Χίου από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 16/09/2021 - 14:58

Με αίσθημα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του 1ου - 3ου Γυμνασίου η Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού εικαστικής και κινηματογραφικής αφήγησης για τις Σφαγές του 1822.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη εν μέσω lockdown, λόγω κορωνοϊού, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την συμμετοχή 160 μαθητών συνολικά από Γυμνάσια και Λύκεια με τις εικαστικές τους εργασίες.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χιου Παντελής Μπουγδάνος ευχαρίστησε όσους στήριξαν και εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικότερο όλων ήταν η βιωματική επαφή των παιδιών με την ιστορία του νησιού μας.

Ειδικότερα σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Ολοκληρώθηκε μια ακόμη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χίου. Με αίσθημα συγκίνησης και υπερφάνειας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού εικαστικής και κινηματογραφικής αφήγησης, εμπνευσμένος από τις ΣφαγέςτηςΧίου του 1822 που διεξήχθη εν μέσω lockdown λόγω COVID - 19. Με 160 συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου τίμησαν τη Μνήμη των Σφαγών της Χίου του 1822 με τις αισθαντικές τους εργασίες.

Στα πλαίσια της Τελετής τα έργα των παιδιών "μίλησαν" με τις φωνές των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου του 1822, εμπνεόμενοι από συγκεκριμένες προφορικές μαρτυρίες του τότε και του τώρα. Με τον τρόπο αυτό η μνήμη και η γνώση μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές, δίνοντας το κίνητρο στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τόσο την ιστορία του τόπου μας όσο και την κοινωνία μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο που από την αρχή των εκδηλώσεων στη Μνήμη των Θυμάτων των Σφαγών στέκεται ενεργός και πολύτιμος με κάθε δυνατό τρόπο κοντά μας, στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και ιδιαίτερα στην κα Στέλλα Τσιροπινά και σε ολόκληρη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, στους μαθητές/τριες του τόπου μας - η ελπίδα μας για το αύριο, στους γονείς που στήριξαν και στηρίζουν τα νιάτα μας, στην κριτική επιτροπή που διέθεσε γνώση και χρόνο για την επιλογή των νικητών - νικητριών, στα ΜΜΕ που φρόντισαν για την προβολή της δράσης & της εκδήλωσης αλλά και την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, στον Δ/ντη του 1ου Γυμνασίου Χίου, κ. Γιάννη Βρούζη για τη φιλοξενεία του αύλειου χώρου, στους εργαζόμενους της Π.Ε. Χίου - οι αφανείς ήρωες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίηση των δράσεων καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που πλαισίωσαν, παρακολούθησαν και υποστήριξαν τη βιωματική δράση».

Σχετικά Άρθρα