Θα είμαστε αρωγοί στην αξιοποίηση του Σαραπιού

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ - ΑΥΡΙΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 26/01/2022 - 13:25

Μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό από το φράγμα Σαραπιού, αρκεί να ολοκληρωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου με αφορμή την χθεσινή δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, για συνεργασία Περιφέρειας και εταιρείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μυριαγκό αυτό που προέχει είναι η επικαιροποίηση των μελετών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το φράγμα, που μπορεί να δώσει μέχρι και 1 εκ. κυβικά μέτρα νερού.

«Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της Περιφέρειας και όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε, καθώς με την αξιοποίηση του θα εξοικονομήσουμε μεγάλες ποσότητες νερού, κυρίως  τους καλοκαιρινούς μήνες, που τώρα τις παίρνουμε από τις αφαλατώσεις», ανέφερε ο κ. Μυριαγκός.

Σε κάθε περίπτωση, εξήγησε, θα απαιτηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των μελετών και κατ' εκτίμηση 4 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν τα έργα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ επεσήμανε ότι αύριο και το θέμα του Σαραπιού, όπως και άλλα ζητήμα που αφορούν υδρευτικά και αποχετευτικά έργα της επιχείρησης θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχουν με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Χίο.

Λίγο νωρίτερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Βρουλής, σημείωσε ότι μεταξύ άλλων στην αυριανή σύσκεψη θα συζητηθούν το έργο του Βιολογικού στη Βολισσό, οι αφαλατώσεις στο Θόλος και το Σαραπιό, για το οποίο ο ίδιος ανακίνησε το θέμα, θεωρώντας ότι πρέπει να αξιποιηθεί το νερό που συγκεντρώνεται στο πρόφραγμα.

"Τρεις φορές το χρόνο το αδειάζουμε για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. 100.000 κ.μ. νερού που χάνονται θα μπορούσαν με μικρό - εκτιμούμε- κόστος, να αξιοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες", κατέληξε ο κύριος Βρουλής.

tha_eimaste_arogoi_stin_axiopoiisi_toy_sarapeioy

Σχετικά Άρθρα