Τιμή... εν ζωή σε ένα ΑΞΙΟ Χιώτη, τον Βρονταδούση Αντώνη Φαράκλα

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 02/12/2023 - 21:30

Σε μια λιτή και ουσιαστική εκδήλωση στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του "Ανδρεάδειου" στον Βροντάδο, που φέρει το όνομα του Χιώτη Ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σύλλογος αποφοίτων και φίλων του, έκανε κάτι πολύ σημαντικό. Τίμησε ένα ΑΞΙΟ απόφοιτο του και τον τίμησε εν ζωή, κόντρα στην τοπική συνήθεια να τιμάμε κάποιον, τότε που δεν μπορεί να ακούσει τίποτα.

Το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chartworld Shipping Corporation Αντώνης - Στάμος Φαράκλας, πρόσφατα βραβευθής στην Αθήνα ως ο καλύτερος Μάνατζερ της χρονιάς στον χώρο της ναυτιλίας, μια σεμνή προσωπικότητα που βρίσκεται πίσω από αμέτρητες δωρεές και αγαθοεργίες ειδικά στον Βροντάδο, ορατές και κυρίως... αόρατες.

Ο ίδιος γέννημα θρέμα της ναυτοσύνης του Βροντάδου, στην κυριολεξία βαφτίστηκε σε πλοίο, αυτό του αείμνηστου Στάμου Φαφαλιού, εξ' ου και το δεύτερο όνομα του, σπούδασε Μηχανολόγος - Ναυπηγός και με μέντορα τον τον αείμνηστο Στέφανο Κολάκη βρίσκεται στο τιμόνι της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Κολάκη 43 χρόνια!

Εκτός από τα θερμά λόγια, που είπαν για τον ίδιο οι Πρόεδροι των αποφοίτων, των Συνταξιούχων του Βροντάδου και της Δημοτικής Ενότητας, Παντελής Σαλιάρης, Ζαχαρίας Κυλαδίτης και Μαριάννα Πελαντή, ο Αντώνης Φαράκλας αφού ευχαρίστησε, ανέπτυξε ενδιαφέρουσες απόψεις για την ναυτιλία του σήμερα αλλά κυρίως του αύριο, που θα έχουν την ευκαιρία να τις ακούσουν και όσοι δεν παρέστησαν στην εκδήλωση καθώς τις εξέθεσε λεπτομερώς στην εκπομπή "Αυτοπροσώπως" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, που θα προβληθεί προσεχώς.

Στην ίδια εκπομπή ως επίλογο, διάλεξε αυτό που προέτρεψε ο ίδιος στην εκδήλωση προς τιμήν του. Τους Σταμάτη Κάρμαντζη και Γιάννη Μαλαφή, τέως και νυν Δημάρχους Χίου να συνεργαστούν για το καλό του νησιού, που προέχει πάντων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός πολλών Βρονταδούσων, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παντ. Βρουλής, οι Δήμαρχοι Σταμάτης Κάρμαντζης και Γιάννης Μαλαφής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Ε.Ν. κ.α.

oi_apofoitoi_toy_vrontadoy_timisan_ton_antoni_farakla

Σχετικά Άρθρα