Τόνοι ψηφοδελτίων στην ανακύκλωση

Δύο ημέρες τα μάζευαν με 4 φορτηγά οι εργάτες του Δήμου Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/05/2019 - 14:45

Τόνοι χαρτιού κατέληξαν στην ανακύκλωση αυτές τις δύο ημέρες, αφού τόσες χρειάστηκαν για να κάνουν δρομολόγια μεταφοράς των μη χρησιμοποιηθέντων ψηφοδελτίων φορτηγά της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χίου.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των ψηφοδελτίων από τα εκλογικά τμήματα της κεντρικής Χίου 3 φορτηγά των τεσσάρων τόνων, καθώς και 3 φορτηγά που κάλυψαν τις περιοχές Αμανή, Καρδάμυλα και Νοτιόχωρα.

Το τελευταίο 10ήμερο η υπηρεσία καθαριότητας χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» πάνω από 20 εργαζόμενους προκειμένου να συναρμολογηθούν οι κάλπες και τα παραβάν και να μεταφερθούν όλα αυτά, μαζί με τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στο δήμο Χίου και στα τοπικά συμβούλια, στα 154 εκλογικά τμήματα.

Ήδη από τα κέντρα απομακρύνθηκαν οι μισές κάλπες και τα παραβάν και τα υπόλοιπα πλέον θα μαζευτούν μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ενώ την Παρασκευή θα ξεκινήσει από το Δήμο η διανομή των ψηφοδελτίων για τη δημοτική κάλπη στα εκλογικά τμήματα.

Ο κ. Μπελέγρης ζήτησε την  κατανόηση των δημοτών για μικροπροβλήματα που πιθανά να υπήρχαν αυτές τις ημέρες στην αποκομιδή των απορριμμάτων, εξηγώντας ότι ο αυξημένος φόρτος λόγω εκλογών, περιόρισε το προς διάθεση προσωπικό στο βασικό αντικείμενο της υπηρεσίας.

Ο ίδιος πάντως, όπως και πολλοί άλλοι υποθέτουμε, έκανε την πλέον λογική διαπίστωση ότι δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας, τόσοι τόνοι χαρτιού και τόσα δέντρα κατά συνέπεια να καταστρέφονται ενώ έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία επιτρέποντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

giorgos_mpelegris_erixe_varos_stis_proetoimasies_ton_eklogon_i_ypiresia_kathariotitas

Σχετικά Άρθρα