Χίος, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Τρίτος Έλληνας νεκρός στο ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic

Δεκάδες οι αγνοούμενοι
Τετ, 31/12/2014 - 19:42

Αθήνα
Και τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic. Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων.

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη. Ο άνδρας ήταν οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών. 

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί δεκάδες έλληνες διασωθέντες που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. 
Το βράδυ της Τρίτης ανακρινόταν επί πέντε ώρες ο καπετάνιος του Norman Atlantic, o οποίος είπε ότι σήμανε συναγερμό εγκαίρως και ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

  «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

  Σύμφωνα με τον Τζ.Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

  Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου San Giorgio και του πλοίου Abby Jannette.

  Στο ίδιο σημείο παραμένει το Norman Atlantic. Στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το πλοίο έχει δεθεί από ιταλικό ρυμουλκό, αλλά δεν αναμένεται να ρυμουλκυθεί πριν την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Ο αρμόδιος εισγγελέας έχει ζητήσει τη μεταφορά του πλοίου στο Πρίντιζι.

  Newsroom ΔΟΛ

   

  Τετ, 22/01/2020 - 21:41

  Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία, στις 9:22 μ.μ. 

  Ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε Χίο και Λέσβο.