Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Βιωματική Δράση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Τροχαία Χίου

Τετ, 11/09/2019 - 13:38

Το αναξιοποίητο για χρόνια πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Δημοτικό Κήπο Χίου θα χρησιμοποιήσει η Τροχαία Χίου προκειμένου να «διδάξει» στα μικρά παιδιά τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Αυτό ανέφερε ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Χίου Παντελής Καλανδρόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη έχει προχωρήσει ο καθαρισμός του χώρου έτσι ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί τους «μικρούς οδηγούς».

«Για πρώτη χρονιά θα έχουμε φέτος στην διάθεση μας το κυκλοφοριακό πάρκο στο δημοτικό κήπο και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων θα μαθαίνουμε στα παιδιά, που θα μπορούν να έχουν και τα ποδήλατα τους, τους κανόνες οδικής ασφάλειας καθώς και τις πινακίδες σήμανσης», ανέφερε ο κ.Καλανδρόπουλος συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν και φέτος τα μαθήματα οδικής ασφάλειας στα σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά μέσα από οπτικοακουστικό υλικό να κατανοήσουν όχι μόνο τους κανόνες του ΚΟΚ αλλά και τα αποτελέσματα των παραβιάσεων τους.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/09/2019 - 19:24

Με πρωτοβουλία της Ενοριακής Επιτροπής Σπαρτούντας και του Ιερέα της Ελάτας πατ. Μιχαήλ Ζευγιού τελέστηκε σήμερα Κυριακή 22/9 η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Σπαρτούντος.

Στο τέλος της Ακολουθίας προσφέρθηκαν στα παιδιά που έλκουν την καταγωγή από την Σπαρτούντα σχολικά είδη.

'Οπως μας είπε κάτοικος του χωριού 'Μπορεί το Σχολείο του χωριού  μας να έκλεισε...και οι Σπαρτουντιανοί να μοιράστηκαν σε περιοχές μακριά από το χωριό μας, μα ο Προφήτης Ηλίας σήμανε και κάλεσε τα παιδιά του και γέμισε ο Ναός μας και το χωριό μας με παιδικές, αγνές φωνούλες!

Ευχαριστούμε τον πατ. Μιχ. Ζευγιό και εσάς για την προβολή, ο Θεός μαζί σας".

Η φωτογραφία είναι της Σοφίας Μαρνέρη.