Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Βιωματική Δράση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Τροχαία Χίου

Τετ, 11/09/2019 - 13:38

Το αναξιοποίητο για χρόνια πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Δημοτικό Κήπο Χίου θα χρησιμοποιήσει η Τροχαία Χίου προκειμένου να «διδάξει» στα μικρά παιδιά τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Αυτό ανέφερε ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Χίου Παντελής Καλανδρόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη έχει προχωρήσει ο καθαρισμός του χώρου έτσι ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί τους «μικρούς οδηγούς».

«Για πρώτη χρονιά θα έχουμε φέτος στην διάθεση μας το κυκλοφοριακό πάρκο στο δημοτικό κήπο και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων θα μαθαίνουμε στα παιδιά, που θα μπορούν να έχουν και τα ποδήλατα τους, τους κανόνες οδικής ασφάλειας καθώς και τις πινακίδες σήμανσης», ανέφερε ο κ.Καλανδρόπουλος συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν και φέτος τα μαθήματα οδικής ασφάλειας στα σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά μέσα από οπτικοακουστικό υλικό να κατανοήσουν όχι μόνο τους κανόνες του ΚΟΚ αλλά και τα αποτελέσματα των παραβιάσεων τους.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 18:59

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 6:10 μ.μ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.