Ξανά στην αναμονή Δικαστικό Μέγαρο και επισκευή Πρωτοδικείου

Τετ, 05/02/2020 - 13:12

Οι αγκυλώσεις στη λειτουργία του μηχανισμού δημόσιας διοίκησης πατούν φρένο - για μια ακόμη φορά - στην πορεία των έργων του Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και της επισκευής του επικίνδυνου Πρωτοδικείου.

Στην παρούσα φάση το πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις έγκειται στην πλήρωση κενών θέσεων σε συλλογικά όργανα από τα οποία πρέπει να περάσουν συγκεκριμένες μελέτες των προβλεπόμενων έργων.

Ειδικότερα, όπως είπε στην «Αλήθεια» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, ενώ περατώθηκε η στατική μελέτη για το υπό ανέγερση δικαστικό μέγαρο, ώστε τα δεδομένα αυτής να συμπεριληφθούν στην προώθηση της νέας ανάθεσης του έργου, όπως την ενημέρωσε ο Προϊστάμενος της ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.) λόγω αποχώρησης ενός μέλους από την επιτροπή που πρέπει να λάβει απόφαση για την αποδοχή της νέας μελέτης, δεν μπορεί να συνεδριάσει το όργανο, έως την κάλυψη του κενού.

Για τον ίδιο λόγο (κενό μέλους στο συμβούλιο) εκκρεμεί αυτή τη στιγμή και το έργο επισκευής του Πρωτοδικείου Χίου – παρά την επικινδυνότητα του κτηρίου- και δεν μπορεί να συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το οποίο πρέπει να εγκρίνει τον φάκελο του έργου για να προχωρήσει η έκδοση της άδειας μικρής κλίμακας.

Θυμίζουμε ότι το έργο στο Πρωτοδικείο, που χρηματοδοτείται με 200.000 ευρώ είχε εξαγγελθεί προεκλογικά (έχουν μεσολαβήσει 9 μήνες από τότε) με το σκεπτικό ότι λόγω των ετοιμόρροπων τμημάτων του κτηρίου πρέπει άμεσα να γίνουν επισκευές...

 

Σχετικά Άρθρα