Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ

Τετ, 22/09/2021 - 15:11

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά τη λειτουργία του στον Οίκο Αγάπης στο Νεοχώρι το νέο Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ, που λειτουργεί ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, εξυπηρετώντας σε πρώτη φάση 20 ωφελούμενους και με δυνατότητα ο αριθμός τους να αυξηθεί στους 25.

«Η Γέφυρα» όπως ονομάζεται το κέντρο θα λειτουργήσει ως «γέφυρα μεταξύ των ΑμεΑ που βρίσκονται στο περιθώριο και της κοινωνίας», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Μιχάλα, η οποία βλέπει τις προσπάθειες ετών να γίνονται πράξη.

Άξια προσοχής, όσον αφορά τα οφέλη που υπάρχουν από τη λειτουργία του κέντρου, είναι και η παράμετρος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, οι οποίες αριθμούν τις 11 (μέχρι τώρα έχουν καλυφθεί οι 10 με κριτήρια ΑΣΕΠ).

Το κέντρο θα λειτουργεί 8 το πρωί με 4 το απόγευμα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, ενώ ήδη ο Σύλλογος εξετάζει το επόμενο βήμα του που αφορά στη δημιουργία προστατευόμενων εργαστηρίων, με έμφαση στις αγροτικές καλλιέργειες, όπως η δημιουργία θερμοκηπίου και η ενασχόληση με τη μαστιχοκαλλιέργεια.

Σχετικά Άρθρα