"Ζήσε τα Χριστούγεννα στη Χίο"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 13/12/2021 - 13:46

Σε μία πιο φωτεινή και χαρούμενη πόλη στοχεύει ο Δήμος Χίου, με τον δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να προσκαλεί τους δημότες να «ζήσουν το όνειρο των Χριστουγέννων στη Χίο».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» με τις περισσότερες από αυτές να έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δήμου και φορέων, ενώ υπογράμμισε την οικονομία που έγινε προκειμένου να αξιοποιηθούν στολίδια περασμένων χρόνων έτσι ώστε να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να στολίσει την πόλη.

Στο γιορτινό κλίμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός τονίζοντας με την σειρά του, σε κοινή συνέντευξη τύπου, ότι η Διεύθυνση Πρόνοιας θα έχει ειδικό περίπτερο που θα μαζεύονται είδη πρώτης ανάγκης αλλά και φάρμακα για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Καινοτομία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων αποτελούν οι αθλητικές δράσεις που θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις, με την Μαριέττα Παππά, σύμβουλο Δήμαρχου Χίου να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ποδηλατώντας θα υποδεχτούμε το 2022».

Η κ. Παππά ανέφερε ότι στην κεντρική πλατεία θα υπάρχουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, σε συνεργασία με συλλόγους, ενώ επεσήμανε την συνολική προσπάθεια που έγινε από όλους τους φορείς έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα οι εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς η πανδημία πιθανά να ανατρέψει τον σχεδιασμό, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κάρμαντζη δεν έχει ξεκαθαρίσει και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η τελετή των αγιοβασιλιάτικων καραβακιών.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

tin_paraskeyi_xekinoyn_oi_eortastikes_ekdiloseis_toy_dimoy_hioy

Σχετικά Άρθρα