Το πρώτο βίντεο της πτήσης του drone στον Άρη

Τα στελέχη της αποστολής προετοιμάζουν τώρα τις επόμενες πτήσεις που θα πρέπει να πραγματοποίησε το drone
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 20/04/2021 - 16:06

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο βίντεο της ιστορικής πτήσης του αυτόνομου ιπτάμενου οχήματος της στον Κόκκινο Πλανήτη. Για πρώτη φορά επιτυγχάνεται η πτήση ενός drone σε κάποιο άλλο πλανήτη, επίτευγμα που ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην εξερεύνηση άλλων κόσμων. Τα στελέχη της αποστολής προετοιμάζουν τώρα τις επόμενες πτήσεις που θα πρέπει να πραγματοποίησε το drone.

«Τώρα, 117 χρόνια αφότου οι αδελφοί Ράιτ κατάφεραν να κάνουν την πρώτη πτήση στον πλανήτη μας, το ελικόπτερο Ingenuity της NASA κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτό το εκπληκτικό κατόρθωμα σε έναν άλλο κόσμο. Μπορεί η διαφορά στον χρόνο αλλά και η απόσταση των 278 εκατ. χλμ. να χωρίζουν αυτές τις δύο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία της αεροπορίας, όμως τώρα θα είναι πάντα συνδεδεμένες. Ως φόρο τιμής στους δύο καινοτόμους κατασκευαστές ποδηλάτων από το Ντέιτον, αυτό το πρώτο αεροδρόμιο σε κάποιο άλλο κόσμο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν θα είναι από τώρα γνωστό ως Wright Brothers Field, σε αναγνώριση της εφευρετικότητας και της καινοτομίας που συνεχίζουν να ωθούν την εξερεύνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του τομέα Επιστήμης της NASA, Τόμας Ζουρμπούκεν.

Η NASA θεωρεί ήδη πετυχημένη την αποστολή του drone, αφού ο στόχος που είχε θέσει ήταν να σηκωθεί από το έδαφος έστω και για λίγο το ιπτάμενο όχημα. Ότι περισσότερο γίνει από εδώ και πέρα, κάθε επόμενη πτήση και καταγραφή δεδομένων θα είναι ένα… μπόνους για την επιστημονική κοινότητα.

Έχοντας πλέον την εμπειρία και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν από αυτή την πρώτη πτήση, οι μηχανικοί θα κατασκευάζουν ολοένα και καλύτερα drones τόσο για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, όσο και για αποστολές σε άλλους πλανήτες. Έχει ήδη ανακοινωθεί άλλωστε η αποστολή ενός drone εξερεύνησης για τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα, ο οποίος είναι ενεργός γεωλογικά και οι επιστήμονες λένε ότι διαθέτει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά που είχε η Γη την πρώτη περίοδο της ύπαρξης της.

Πηγή: naftemporiki.gr

first_video_of_nasas_ingenuity_mars_helicopter_in_flight_includes_takeoff_and_landing_high-res