5 φυτά που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα

Σάβ, 01/10/2022 - 14:51

Είσαι τεμπέλης και θέλεις να έχεις ένα φυτό για ομορφιά αλλά να μην πολυασχολείσαι κιόλας μαζί του; Το πιστεύεις ή όχι, έχεις κι άλλες επιλογές εκτός από τους κάκτους!

Αλόη βέρα

Εκτός του ότι μπορείς να βρεις άπειρες συνταγές για σπιτικά προϊόντα ομορφιάς με το συγκεκριμένο φυτό, χρειάζεται ελάχιστο νερό κι είναι ιδανικό για τους ξεχασιάριδες. Η φροντίδα θα λέγαμε πως μάλλον ενοχλεί την αλόη παρά η ξενοιασιά. Έχοντας αλόη δεν θα ανησυχείς ποτέ για το αν θα μαραζώσει.

Μπαμπού

Ελάχιστο νερό μία στο τόσο, ιδανικό vibe για το γραφείο ή το σπίτι, ένα πολύ βολικό φυτό το οποίο είναι και φυτό και ντεκόρ, δύο σε ένα.

ZZ plant

Ή αλλιώς στα ελληνικά Ζαμιοκούλκας, ένα πανέμορφο φυτό με έντονο γυαλιστερό πράσινο χρώμα το οποίο χρειάζεται να το ποτίζεις μόνο όταν δεις το χώμα του να είναι ξερό, δηλαδή περίπου δύο φορές τον μήνα κι αν.

Σανσιβέρια

Γνωστό και ως «η γλώσσα της πεθεράς» ή στα αγγλικά «snake plant» ένα φυτό που σίγουρα έχεις δει σε περιοδικά να διακοσμεί μοντέρνα minimal στιλ διαμερίσματα, είναι δικαίως διάσημο καθώς εκτός από ελάχιστο νερό χρειάζεται και ελάχιστο ήλιο, αφού είναι ικανό να επιβιώσει και σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

Σπαθίφυλλο

Στα αγγλικά «Peace lily» είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που φέρνει εξωτερικά λίγο στον κρίνο. Εμφανώς πανέμορφο, προσδίδει μία elegant αίσθηση στον χώρο, χρειάζεται λίγο νερό και πολύ ήλιο για να ανοίξει τα πέταλα του. Το μόνο του αρνητικό είναι ότι είναι τοξικό για τα κατοικίδια.

alithia.gr