5 φυτά που θα φέρουν τη Χαβάη στο μπαλκόνι σου

Τι πιο όμορφο από ένα μπαλκόνι γεμάτο με λουλούδια και χρωματιστά φυτά που θυμίζουν τροπικό τοπίο;
Δευ, 12/06/2023 - 18:58

Η εποχή είναι ιδανική για να φτιάξετε το μπαλκόνι σας, άλλωστε τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μπορείτε να καθίσετε ένα πρωινό ή ένα απόγευμα στο μπαλκόνι σας απολαμβάνοντας τον καφέ -και τα φυτά σας.

Τα τροπικά λουλούδια μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση μας, φέρνουν χρώμα και άρωμα στο μπαλκόνι ενώ μερικά από αυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να ανθίσουν.

Τα τροπικά φυτά είναι τέλεια για την εποχή που ο καιρός θα ζεστάνει και είναι τέλεια επιλογή αν φτιάχνετε το μπαλκόνι σας, ωστόσο, για να μείνουν ζωντανά και το χειμώνα ίσως χρειαστεί να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

5 φυτά που θα φέρουν τη Χαβάη στο μπαλκόνι σου -Χρωματιστά και τροπικά

Ιβίσκος (Hibiscus rosa-sinensis)
Ο τροπικός ιβίσκος δίνει υπέροχο χρώμα στο μπαλκόνι ενώ αναπτύσσεται τόσο σε χώμα, όσο και γλάστρα. Το φυτό Hibiscus rosa-sinensis, εάν παίρνει άφθονο ήλιο και νερό, θα μεγαλώνει και θα βγάζει υπέροχα άνθη αλλά είναι ένα φυτό που χρειάζεται προσοχή, αγάπη και φροντίδα μιας και εύκολα μπορεί να μαραθεί. Μπορείτε να επιλέξετε ποικιλίες που συμπληρώνουν οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων, καθώς τα άνθη έρχονται σε ζεστές αποχρώσεις κίτρινου, πορτοκαλί και κόκκινου, καθώς και δροσερούς τόνους όπως ροζ, λευκό και μοβ.
 

Φωτογραφία: Shutterstock
 

Bromeliad
Παρά την ασυνήθιστη εμφάνισή του, αποτελεί εκπληκτικό τροπικό φυτό που μποροεί να ανθίσει και να «ζήσει» σε διάφορες συνθήκες, όπως ζέστη ή κρύο, η υγρασία ωστόσο είναι το Α και το Ω για να μείνει το φυτό ζωντανό, καθώς τα φύλλα του απορροφούν νερό από τον αέρα. Υπάρχει ποικιλία στα χρώματα και μπορείτε να το βρείτε σε ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο. Τέλος, είναι ένα από τα ανθεκτικά φυτά.
 

Φωτογραφία: Shutterstock
 

Clivia (Clivia miniata)
Το Clivia miniata, που μερικές φορές ονομάζεται και γενέθλιο κρίνο, είναι περιζήτητο και ευδοκιμεί σε περιοχές με λιγότερο φως, αν λοιπόν το μπαλκόνι δεν το βλέπει ήλιος μπορείς να το επιλέξεις. Μεγαλώνει καλύτερα με ελάχιστο λίπασμα και αυτό το πορτοκαλί με κίτρινο λουλούδι θα φέρει σίγουρα τροπική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι.
 

Φωτογραφία: Shutterstock
 

Acalypha hispida
Το φυτό αυτό μπορεί να παρομοιαστεί και με θάμνο και ανήκει στην οικογένεια των Euphorbiaceae. Τα άνθη του προέρχονται από τη Χαβάη και την Ωκεανία. Εκείνο που αξίζει να ξέρει κανείς είναι πως μπορεί να φτάσει έως και 12 πόδια αν είναι σε χώμα, ενώ αν είναι σε γλάστρα είναι μικρότερο. Μπορεί να διατηρηθεί είτε ως φυτό εξωτερικού είτε ως φυτό εσωτερικού χώρου ωστόσο τα λουλούδια ανθίζουν όσο οι θερμοκρασίες είναι ευνοϊκές (υψηλές) και πολλοί παρομοιάζουν τα άνθη και ως ουρά γάτας.
 

Φωτογραφία: Shutterstock
 

Τζίντζερ (Zingiber neglectum)
Τόσο αρωματικό και τόσο όμορφο, τα ανθισμένα φυτά τζίντζερ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αν στο μπαλκόνι πέφτει λίγο ή και καθόλου ήλιος. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τροπικά φυτά, έτσι και με αυτό, απαιτείται ζέστη και υγρασία. Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα χρώματα και μοιάζει με «εξωγήινο» ενώ αναπτύσσεται εύκολα σε υγρό έδαφος. Αν τα επιλέξετε τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τότε θα ανθίσουν τέλεια, ωστόσο βάλτε το φυτό σε εσωτερικό χώρο όταν ο καιρός δροσίσει ώστε να αποφύγετε το μαύρισμα των άκρων των φύλλων.
 

Φωτογραφία: Shutterstock

 

Πηγή: bovary.gr