Βερολίνο: Αλεπού έκλεψε… 100 παπούτσια

Δευ, 27/07/2020 - 20:58

Μία αλεπού, η οποία φαίνεται πως είχε πάθος για τα παπούτσια, κρυβόταν τελικά πίσω από την κλοπή περίπου 100 υποδημάτων σε προάστιο του Βερολίνου, στη Γερμανία.

Αρχικά, η ταυτότητα του κλέφτη παρέμενε μυστήριο, με ορισμένους από τους κατοίκους της περιοχής Zehlendorf να αναλαμβάνουν ρόλο… ντετέκτιβ.

Παντόφλες, σανδάλια, αθλητικά παπούτσια έκαναν «φτερά» κάθε μέρα, με τον κάτοικο της περιοχής, Κρίστιαν Μέγιερ, να χρησιμοποιεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους δημότες της περιοχής, προκείμενου να διαπιστώσει αν ψάχνουν και άλλοι τα παπούτσια τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel και όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μετά την ανάρτηση, έγινε εμφανές ότι δεν είχε χάσει μόνο ο κ. Μέγιερ τα παπούτσια του τις τελευταίες ημέρες.

Το μυστήριο λύθηκε όταν ο ίδιος ο κ. Μέγιερ, περπατώντας στην περιοχή, συνέλαβε με τον φωτογραφικό του φακό τον κλέφτη εν ώρα δράσης: μια αλεπού έτρεχε από κήπο σε κήπο, κρατώντας στο στόμα της ένα ζευγάρι μπλε σαγιονάρες.

Μπορεί ο ίδιος να μην βρήκε τα χαμένα παπούτσια του, ωστόσο τρεις κάτοικοι της περιοχής στάθηκαν πιο τυχεροί, εντοπίζοντας τα υποδήματα που είχαν εξαφανιστεί από τις αυλές τους.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle