Νέα Υόρκη: Χάραξαν κύκλους στο γκαζόν για όσους θέλουν να λιαστούν με αποστάσεις ασφαλείας

Οι υπεύθυνοι του πάρκου Domino στη Νέα Υόρκη χάραξαν κύκλους πάνω στο γκαζόν για όσους θέλουν να ξαπλώσουν τηρώντας τις αποστάσεις των δύο μέτρων
Τετ, 20/05/2020 - 19:51
parko_nea_iorki_kikloi

Σε μία περίοδο που οι ΗΠΑ πλήττονται όσο καμία άλλη χώρα από την πανδημία κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι του πάρκου Domino στη Νέα Υόρκη χάραξαν κύκλους πάνω στο γκαζόν, για όσους θέλουν να λιαστούν χωρίς να διακινδυνέψουν να κολλήσουν.

Οι κύκλοι απέχουν περίπου δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον, και σχεδιάστηκαν για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν βγαίνουν από το σπίτι για μία βόλτα. Από την πρώτη στιγμή, εκατοντάδες νεοϋρκέζοι υποδέχτηκαν θετικά το μέτρο και φρόντισαν να ξαπλώσαν μέσα στους κύκλους στο γρασίδι, είτε κατά μόνας είτε με τις οικογένειές τους, σε ασφαλή απόσταση από τις διπλανές παρέες.

Αρκετοί είχαν και τους σκύλους τους μαζί, που επίσης παρέμεναν ξαπλωμένοι δίπλα στις οικογένειες τους.

Η Νέα Υόρκη μετρά περίπου 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και οι αρχές βρίσκονται επί ποδός, θέλοντας μειώσουν τον ρυθμό μετάδοσης του ιού στην πόλη των 8,2 εκατομμυρίων κατοίκων. Παρότι αρκετοί βγαίνουν έξω, παραμένει η ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα σπίτια τους και, σε περίπτωση που βγουν, να φορούν μάσκα.

Το πάρκο Domino λειτουργεί υπό το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και δεν το διαχειρίζεται το τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της πόλης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κύκλοι δεν έχουν εμφανιστεί και σε άλλα πάρκα της πόλης. Ωστόσο η ιδέα εφαρμόζεται εδώ και μήνες σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και καταστήματα όπου γεωμετρικά σχήματα καθοδηγούν τους ανθρώπους στο εσωτερικό, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνα στενές επαφές.

Πολλά παγκάκια είναι κατειλημμένα από πλαστικές ταινίες, τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι κλειστά και πλέξιγκλας έχει μπει σε όλα τα ταμεία. Τίποτα δεν μοιάζει με την Νέα Υόρκη πριν την πανδημία.

 

Πηγή: www.lifo.gr