Ο κορωνοϊός επέστρεψε στη Γουχάν - Πέντε νέα κρούσματα ενώ ήταν μηδέν εδώ και μέρες

Tην Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα άτομο ήταν θετικό στον ιό στη Γουχάν και μια μέρα αργότερα, είπαν ότι υπήρχαν πέντε ακόμη κρούσματα.
Δευ, 11/05/2020 - 16:19
wuhan_new_coronavirus_cases_china

Μέσα σε 48 ώρες, η Γουχάν βρέθηκε να έχει και πάλι κρούσματα καθώς η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή έχουν καταγραφεί 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα».

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση από την 28η Απριλίου και προκάλεσε ανησυχία για ένα νέο κύμα λοιμώξεων στην Κίνα. Τα επτά «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε σε σύγκριση με την προηγουμένη.

Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Γουχάν, την πόλη όπου έκανε την εμφάνισή του ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019. Το πρώτο κρούσμα στη Γουχάν μετά από εβδομάδες αναφέρθηκε χθες. Ο Guardian μεταδίδει πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν τα νέα κρούσματα στη Γουχάν με χρήστες να σημειώνουν πως πρέπει ακόμη να λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα. «Δεν είναι εύκολο. Ένιωσα λίγο χαλαρή και τώρα αρχίζω να πανικοβάλλομαι ξανά», έγραψε ένας χρήστης.

Tην Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα άτομο ήταν θετικό στον ιό στη Γουχάν και μια μέρα αργότερα, είπαν ότι υπήρχαν πέντε ακόμη κρούσματα. Τοπικοί αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι τα νέα κρούσματα προέρχονταν από την ίδια περιοχή και ήταν κυρίως ηλικιωμένοι.

Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν στην Τζιλίν, ένα στη Λιαονίνγκ και ένα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 12, από 20 την προηγουμένη.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.918, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών.