Ο Τραμπ παραδέχεται για πρώτη φορά την ήττα του: «Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές λόγω νοθείας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται για πρώτη φορά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν
Κυρ, 15/11/2020 - 16:28

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τους ισχυρισμούς περί νοθείας και «στημένη εκλογή».

«Κέρδισε [σ.σ. ο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή ο Τραμπ είχε προχωρήσει σε μια πολύ έμμεση παραδοχή της ήττας, σημειώνοντας πως ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει τελικά την εξουσία.

Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές, τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

«Εγώ δεν θα πάω σε lockdown, αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάει σε lockdown. Ας ελπίσουμε πως... ό,τι και αν γίνει στο μέλλον, ποιος ξέρει ποια κυβέρνηση θα έχουμε, υποθέτω πως ο χρόνος θα δείξει. Μπορώ να σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάει σε lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά.