Μπλόκο σε παιχνίδι που θα επέτρεπε στους παίχτες να βιάζουν γυναίκες

Η πλατφόρμα Steam ανακοίνωσε πως το παιχνίδι «έχει άγνωστες και επικίνδυνες επιπτώσεις»
Παρ, 08/03/2019 - 15:08
Rape day

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών παιχνιδιών Steam ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει το παιχνίδι Rape day (Ημέρα βιασμού), το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να βιάζουν και να δολοφονούν γυναίκες, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών μέσω διαδικτύου με αίτημα την απαγόρευσή του.

Σε ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη η εταιρεία Valve, στην οποία ανήκει η Steam, επεσήμανε ότι απέσυρε το παιχνίδι διότι «έχει άγνωστες και επικίνδυνες επιπτώσεις».

«Σεβόμαστε την επιθυμία των δημιουργών [των παιχνιδιών] να εκφραστούν και αποστολή της Steam είναι να τους βοηθήσει να βρουν κοινό, όμως οι δημιουργοί του συγκεκριμένου παιχνιδιού επέλεξαν ένα θέμα και έναν τρόπο να το παρουσιάσουν που καθιστά αυτή την αποστολή δύσκολη για εμάς», προσέθεσε η εταιρεία.

Το Rape day επρόκειτο να κυκλοφορήσει φέτος. Στον ιστότοπό της η Steam ανέφερε ότι το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες «να ελέγχουν τις επιλογές ενός απειλητικού κατά συρροή δολοφόνου στη διάρκεια εξέγερσης ζόμπι».

Η προοπτική της κυκλοφορίας του Rape day είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεκίνησαν και πολλές διαδικτυακές αιτήσεις προκειμένου να εμποδιστεί η κυκλοφορία του, μία εκ των οποίων συγκέντρωσε σχεδόν 8.000 υπογραφές στον ιστότοπο Change.org.

Η Desk Plant που δημιούργησε το παιχνίδι αυτό ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει άλλη πλατφόρμα για την κυκλοφορία του. Εξήγησε μάλιστα ότι πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, η οποία απευθύνεται «στο 4% του πληθυσμού που είναι ψυχικά διαταραγμένοι».

Πέρυσι η Steam είχε αναγκαστεί να αποσύρει ένα άλλο αμφιλεγόμενο παιχνίδι, το Active shooter, το οποίο παρουσίαζε ένα μακελειό σε σχολείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο