Βέβαιη η Mattel ότι τα παιχνίδια της θα υπάρχουν στα ράφια τα Χριστούγεννα

Τρί, 26/10/2021 - 09:02

Στην αρχή ξεκίνησε ως εργαστήρι κατασκευής κορνιζών για φωτογραφίες, από τους Χάρολντ Μάτσον και Έλιοτ Χάντλερ. Στη συνέχεια ο Έλιοτ είχε την ιδέα να κατασκευάσει έπιπλα για κούκλες από υπολείμματα κορνιζών, στρέφοντας το ενδιαφέρον της εταιρίας στον τομέα των παιχνιδιών. Ο Μάτσον πούλησε το μερίδιό του στον Χάντλερ λόγω θεμάτων υγείας και η σύζυγος του Χάντλερ, Ρουθ, πήρε τη θέση του. Το 1959 η Ρουθ δημιουργεί την εμβληματική κούκλα Barbie που το όνομά της προήλθε από την κόρη του Χάντλερ «Barbara».

Οι υψηλότερες τιμές ενόψει των Χριστουγέννων δεν έχουν αμβλύνει την όρεξη των ανθρώπων για παιχνίδια, δήλωσε ο κατασκευαστής Barbie Mattel. Ο γίγαντας των παιχνιδιών αύξησε τις τιμές μετά την εκτίναξη του κόστους αποστολής και πρώτων υλών.

Η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 8% στα 1,8 δισ. δολάρια και ότι περίμενε νέα αύηξηση εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Η Mattel εργάζεται σκληρά για να βγάλει παιχνίδια στα ράφια εν μέσω αναταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού, δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος Ινών Κέιζ.

Ο Κέιζ ότι η βιομηχανία παιχνιδιών εργάζεται σκληρά για να τροφοδοτήσει τα ράφια των καταστημάτων. «Επηρεαστήκαμε από τις παγκόσμιες αναταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού κατά το τρίτο τρίμηνο. Αλλά τις ξεπεράσαμε. Η αύξηση του κόστους της ρητίνης για τα πλαστικά παιχνίδια της εταιρείας σήμαινε αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές, δήλωσε ο Ινών Κέιζ. Οι γονείς όμως δίνουν προτεραιότητα στις αγορές των παιδιών τους».

Τα καταστήματα παιχνιδιών στη Μεγάλη Βρετανία προειδοποιούν για ελλείψεις τα Χριστούγεννα εν μέσω καθυστερήσεων στα λιμάνια και της έλλειψης οδηγών φορτηγών. Ο Ινών Κέιζ διαβεβαίωσε ότι η βιομηχανία παιχνιδιών «κάνει ό,τι μπορεί... για να διασφαλίσει ότι θα έχουμε δώρα στα ράφια». Με ποιόν τρόπο; Η εταιρεία έχει επισπεύσει την παραγωγή, έχει εξασφαλίσει περισσότερα εμπορευματοκιβώτια και έχει αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερα λιμάνια για να διατηρήσει τις προμήθειες, είπε ο δ/νων σύμβουλος.

«Περιμένουμε να είναι μία “δυνατή” περίοδος οι ημέρες των Χριστουγέννων», είπε ο Ινών Κέιζ και για τους γονείς και τα παιδιά ευχήθηκε να έχουν «ευτυχισμένες διακοπές με πολλά παιχνίδια κάτω από τα δέντρα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC και ΑΜΠΕ