Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Λιοντάρι πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες για να θεραπευτεί

Οι ειδικοί εργάζονται για να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση του καρκίνου σε μεγάλα αιλουροειδή
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 15/05/2019 - 15:00
Ο «Χάος»

Μάρτυρες του πιο ασυνήθιστου ασθενούς στην ιστορία της ογκολογικής κλινικής Muelmed στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής έγιναν γιατροί, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν είδαν ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι, βάρους σχεδόν 300 κιλών, να διακομίζεται στην κλινική!

Ο «Χάος», όπως είναι το όνομα του «βασιλιά της ζούγκλας», διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο του δέρματος, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άγριας ζωής Lory Park, όπου διαβιοί, να ψάχνουν τρόπους ώστε να του σώσουν τη ζωή. 

Πέντε ακτινολόγοι, ένας ογκολόγος και δύο κτηνίατροι βρέθηκαν πάνω από το άρρωστο λιοντάρι, στην πρώτη από τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε, οι οποίες σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στέφθηκαν από επιτυχία, γεγονός που θα επιτρέψει στο επιβλητικό αιλουροειδές να επιστρέψει στην αγέλη του. Ωστόσο, επειδή ακόμα δεν έχει γίνει σαφές ποιοι παράγοντες προκάλεσαν τον καρκίνο, η κατάστασή του θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προληφθούν τυχόν επιπλοκές στην υγεία του. 

Οι φωτογραφίες με την ασυνήθιστη εικόνα του λιονταριού στο χειρουργικό τραπέζι έκαναν το γύρο του κόσμου, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εύχονται στον «Χάος» γρήγορη ανάρρωση.

Οι ειδικοί εργάζονται για να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση του καρκίνου σε μεγάλα αιλουροειδή. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2015, για παράδειγμα, μελέτησε ασθένειες σε 38 μεγάλα αιλουροειδή που διεξήχθησαν σε γερμανικούς ζωολογικούς κήπους μεταξύ 2004 και 2013. Η ομάδα περιελάμβανε 18 τίγρεις, 8 λεοπαρδάλεις, 7 λιοντάρια, 3 γατόπαρδους και 2 κουγκάρ. Οι όγκοι βρέθηκαν στο 50% των ζώων, με 12 από τα τετράποδα να παρουσιάζουν περισσότερα από ένα νεόπλασμα ή μη φυσιολογική ανάπτυξη ιστού.

Πηγές: ladbible - FOX

Σχετικά άρθρα