Πάνω από ένας τόνος απορρίμματα αφαιρέθηκε από τον βυθό της Δήλου

Δευ, 13/09/2021 - 13:16

Στη Δήλο, γενέτειρα της θεάς Αρτέμιδος και του θεού Απόλλωνος, που άλλοτε έπλεαν τα καράβια της Αθηναϊκής Συμμαχίας, καθώς στο νησί κάποτε φυλασσόταν το θησαυροφυλάκιό της, βρέθηκαν από καπέλα, πλαστικές σακούλες και γυαλιά, μέχρι αλιευτικός εξοπλισμός, καρέκλες, ταμπέλες, μπουκάλια, λάστιχα, σίδερα και μάσκες.

Aυτά ήταν μερικά μόνο από τα αντικείμενα που έβγαλε η ομάδα των ελεύθερων δυτών από τον βυθό του νησιού, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, η παιδική ομάδα Μυκόνου της All For Blue, που αποτελείται από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-12 ετών και η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ: Uni-pharma και InterMed), που υποστήριξε τις δράσεις, πραγματοποίησαν παράκτιο καθαρισμό αφαιρώντας πλήθος απορριμμάτων.
 

 
 

«Το Ιερό Νησί της Δήλου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι η ανταπόκριση από όλους ήταν τόσο μεγάλη και ουσιαστική. Το αποτέλεσμα του καθαρισμού και ο όγκος και η ποικιλία των απορριμμάτων που συλλέξαμε ήταν πραγματικά εντυπωσιακά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδρύτρια της All for Blue Κατερίνα Τοπούζογλου.

Την ίδια ώρα, η παιδική ομάδα Μυκόνου της All For Blue και η Green Team του Ofet πραγματοποίησε παράκτιο καθαρισμό.

Η δράση υποστηρίχθηκε άψογα από το λιμενικό σώμα μέλη του οποίου πήραν μέρος στον παράκτιο καθαρισμό, την εποπτεία της εφορείας αρχαιοτήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ