Αιφνιδιασμός από τη Λεπέν - Παραιτείται από το Εθνικό Μέτωπο

Δύο εβδομάδες πριν τη μάχη του β΄γύρου
Τρί, 25/04/2017 - 08:48
Δύο εβδομάδες πριν τη μάχη του β΄γύρου
Δύο εβδομάδες πριν τη μάχη του β' γύρου των προεδρικών εκλογών, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.

Η αιφνίδια κίνηση έρχεται μόλις μια μέρα μετά τον α' γύρο των γαλλικών εκλογών, που την έφερε στη δεύτερη θέση και αντιμέτωπη με τον Εμανουέλ Μακρόν. «Απόψε το απόγευμα αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή France 2, όπως μετέδωσε πριν λίγο το BBC.

«Θα είμαι πάνω από κομματικές πολιτικές», τόνισε. «Πάντα πίστευα ότι ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και πρέπει να τους ενώσει όλους», είπε.

H Λεπέν η οποία φυσικά παραμένει στην κούρσα για την προεδρία,προχώρησε σε αυτή την ανατρεπτική κίνηση προσπαθώντας να αυξήσει τα ποσοστά της και να προσελκύσει ψηφοφόρους από τους ηττημένους Φιγιόν και Μελανσόν, κάτι που είναι απαραίτητο, αν θέλει να κερδίσει τον Μακρόν.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Elabe, ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 64% των ψήφων έναντι 36% της ακροδεξιάς Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Η Λεπέν δεν διευκρίνισε αν η απόφαση της θα είναι μόνιμη, σύμφωνα με αναλυτές ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου σε περίπτωση που δεν κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: www.lifo.gr