Ελον Μασκ: Το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού TIME

Ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή
Δευ, 13/12/2021 - 17:22

Το περιοδικό Time ανακήρυξε τον CEO της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ως το πρόσωπο της χρονιάς.

Το 2021 αναμφίβολα ήταν η χρονιά του Έλον Μασκ εντός αλλά και εκτός Γης, καθώς ο ισχυρός άνδρας δεν είναι μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αλλά και εκείνος που «δημιουργεί την αλλαγή.»

«Το Πρόσωπο της Χρονιάς είναι δείκτης επιρροής και λίγα άτομα είχαν μεγαλύτερη επιρροή από τον Μασκ στη ζωή στη Γη, και ενδεχομένως στη ζωή έξω από τη Γη», έγραψε ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ. «Το 2021, ο Μασκ αναδείχθηκε όχι απλώς ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά και ως ίσως το πιο πλούσιο παράδειγμα μιας τεράστιας αλλαγής στην κοινωνία μας».

Ο Έλον Μασκ έγραψε ιστορία το 2021

Ο Μασκ απασχόλησε πολλάκις τα Μέσα με τις δραστηριότητες, ενώ με τα tweets του είχε και έχει τη δύναμη να «παίζει» με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Φέτος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εκτόξευσε πυραύλους στο διάστημα, μοιράστηκε τη διάγνωση του με Asperger ενώ συνεχίζει να πουλά τις μετοχές του.

Όπως μετέδωσε πριν λίγες ημέρες το Bloomberg, ο Μασκ «ξεφορτώθηκε»  μετοχές ύψους 963 εκατ. δολαρίων, ασκώντας 2,2 εκατ. options, σύμφωνα με γνωστοποιήσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές. Η συνολική αξία των μετοχών τις οποίες έχει πουλήσει μέχρι στιγμής ο Μασκ, ανέρχονται σε 11,8 δισ. δολάρια, σε μία περίοδο 5 εβδομάδων.

Από τη Δευτέρα, ο Μασκ, 50 ετών, έχει καθαρή περιουσία 265,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έγραψε ιστορία αρκετές φορές φέτος, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης του πρώτου πληρώματος εξ ολοκλήρου των πολιτών στο διάστημα από τη SpaceX τον Σεπτέμβριο. Η αεροδιαστημική εταιρεία κέρδισε επίσης ένα συμβόλαιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA - πυροδοτώντας μια διαμάχη με τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος.

Η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη το 2022 και σύναψε συμφωνία με τη Hertz και την Uber για να καταστήσει διαθέσιμα προς ενοικίαση 100.000 Tesla's.

Το πρόσωπο της χρονιάς από το Time

Η ανακήρυξη του προσώπου της χρονιάς από το Time ξεκίνησε το 1927 και έκτοτε άλλαξε για να αναγνωρίσει όχι μόνο ένα άτομο, αλλά και να εξετάσει τον αντίκτυπο μιας ομάδας, κινήματος ή ιδέας που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή τον περασμένο χρόνο. Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις επιλέχθηκαν μαζί ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

Η ετήσια επιλογή δεν θεωρείται απαραίτητα τιμή, καθώς η επιλογή θα μπορούσε να ασκήσει αρνητική επιρροή. Για παράδειγμα, ο Αδόλφος Χίτλερ ονομάστηκε Άνδρας της Χρονιάς το 1938.

 

Πηγή: lifo.gr