Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουν ότι είμαι Νιγηριανός»

«Αυτή την κουλτούρα έχω»
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 17/09/2023 - 02:12

Καλεσμένος στο podcast «48 minutes» βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και τη νιγηριανή καταγωγή του. 

Συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές του podcast συνέκριναν την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με αυτή του Χακίμ Ολάζουον. Αρχικά, σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή του να αναφέρεται το όνομά του μαζί με εκείνο του θρύλου του NBA και θεωρεί πως όπως εκείνος, έτσι και ο ίδιος είναι προσηλωμένος μόνο στο μπάσκετ και την οικογένειά του.  

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Οι γονείς μου ήταν Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε μια τέτοια κουλτούρα. Ο τρόπος που λειτουργώ, όμως, είναι λίγο ελληνικός, λίγο ευρωπαϊκός, επειδή γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο, οι φίλοι μου είναι Έλληνες. Είμαι λίγο και από τις δύο πλευρές.  Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και γεννήθηκε στη Νιγηρία - νομίζω γεννήθηκε στη Νιγηρία - δεν εκπροσώπησε ποτέ την ομάδα της Νιγηρίας» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Έτσι είμαι κι εγώ. Γεννήθηκα στην Ελλάδα, εκπροσωπώ την ελληνική ομάδα, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αγαπώ και γνωρίζω την κουλτούρα της. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου για πρώτη φορά, συνάντησα τους θείους μου και τους παππούδες μου και όλα, οπότε όλοι ξέρουν στο τέλος της ημέρας ότι είναι Νιγηριανός, είμαι Αφρικανός» συμπλήρωσε. 

 

48_minutes_giannis_antetokounmpo_unplugged