Η βασίλισσα Ελισάβετ και Boris Johnson αποχαιρετούν τον «ήρωα της πανδημίας»

Όπως ανακοίνωσε η κόρη του Moore, ο Τom νοσηλευόταν με πνευμονία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε θετικός και στην COVID-19
Τετ, 03/02/2021 - 15:08

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών από κορωνοϊό, ο βετεράνος λοχαγός Tom Moore, ο οποίος έγινε ήρωας για τους Βρετανούς το 2020, καθώς συγκέντρωσε το ποσό – ρεκόρ των 33 εκατ. λιρών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) εν μέσω πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε η κόρη του Moore, ο Τom νοσηλευόταν με πνευμονία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε θετικός και στην COVID-19. 

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Tom Moore, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Hanna και Lucy στην ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα για να γνωστοποιήσουν τον θάνατο του πατέρα τους.

Λίγο μετά από την διαρροή της δυσάρεστης είδησης, το  παλάτι του Buckingham δήλωσε ότι η βασίλισσα, η οποία είχε τιμήσει τον Moore απονέμοντάς του τον τίτλο του «Σερ», θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντος. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε και μια κοινή φωτογραφία της βασίλισσας μαζί με τον Tom Moore στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

 

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson. «Δεν αποτέλεσε μονάχα έμπνευση για τη χώρα αλλά και ένα σύμβολο ελπίδας για ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε ο ίδιος.
 

Πηγή:  must.com.cy