Μισέλ Ομπάμα: «Πάσχω από ήπιας μορφής κατάθλιψη»

Από «ελαφρά κατάθλιψη» αποκάλυψε πως πάσχει η τέως Πρώτη Κυρία
Πέμ, 06/08/2020 - 20:19
michelle_obama_2020

Η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αποκάλυψε πως πάσχει από «κατάθλιψη ήπιας μορφής» λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, της φυλετικής ανισότητας και της «υποκρισίας» της διοίκησης Τραμπ.

Η Μισέλ Ομπάμα παραδέχτηκε πως η διαχείριση των «συναισθηματικών σκαμπανεβασμάτων» απαιτεί «γνώση του εαυτού σου και των πραγμάτων που σου φέρνουν χαρά».

Όπως είπε -κατά τη διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου podcast όπου συνομίλησε με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Μισέλ Νόρις- έχει δυσκολίες στον ύπνο: «Ξυπνάω εν τω μέσω της νύχτας γιατί ανησυχώ για κάτι ή νιώθω ένα βάρος».

«Δεν είναι ικανοποιητικοί οι καιροί, πνευματικά. Γνωρίζω πως αντιμετωπίζω κάποιου είδους κατάθλιψη ελαφράς μορφής» παραδέχτηκε, συμπληρώνοντας: «Όχι μόνο λόγω της καραντίνας, αλλά και λόγω της φυλετικής διαμάχης. Καθώς και βλέποντας τη διοίκηση αυτή, παρακολουθώντας την υποκρισία της, μέρα με τη μέρα, είναι αποκαρδιωτικό».

Η Μισέλ Ομπάμα σημείωσε πως οι διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς και τα συνεχιζόμενα επεισόδια βίας επηρέασαν σαφώς τη διάθεσή της: «Πρέπει να πως πως, ξυπνώντας με τέτοια νέα, ξυπνώντας με το πώς αυτή η διοίκηση ανταποκρίθηκε ή δεν ανταποκρίθηκε, ξυπνώντας με άλλη μια υπόθεση μαύρου ατόμου που παρουσιάζεται σαν να μην είναι άνθρωπος, τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε ή ψευδώς κατηγορείται για κάτι, είναι εξουθενωτικό Κι αυτό μού έχει προκαλέσει ένα βάρος που δεν έχω νιώσει για πολύ καιρό στη ζωή μου.

Παρόλα αυτά, όπως είπε, για εκείνη το «πρόγραμμα είναι το κλειδί» για να διαχειρίζεται όλα αυτά τα συναισθήματα και η διατήρηση μιας ρουτίνας τής έγινε ακόμα πιο απαραίτητη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian