Νεφέλη Μεγκ: «Κάποιος από τη γενιά μας, αν το σκεφτείς, είναι ο επόμενος πρωθυπουργός»

Γνωριμία με τη νεαρή Νεφέλη που αγαπά τη Νομική και προσπαθεί να μας κάνει και μας να την αγαπήσουμε μέσα από τα κανάλια της, όπου εξετάζει θέματα της επικαιρότητας μέσα από το νομικό πρίσμα.
Τετ, 24/11/2021 - 17:40

Η Νεφέλη Μεγκ είναι ένα νέο, έξυπνο κορίτσι με γυαλιά και κοκαλάκια στα μαλλιά, που αγαπάει τη Νομική και προσπαθεί να μας κάνει και μας να την αγαπήσουμε μέσα από το κανάλι της στο ΥouTube. Χιούμορ, ευστροφία, δημιουργικότητα, γνώση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διέπουν την προσωπικότητα και τα βίντεό της.

Η ίδια είναι από την Έδεσσα, ενώ σπούδασε νομική στη Θεσσαλονίκη, από την οποία αποφοίτησε το 2020. Πλέον έχει λογαριασμό στο Instagram με τεράστιο κοινό (23 χιλιάδες οπαδούς), στο οποίο εξετάζει διάφορα θέματα της επικαιρότητας μέσα από το νομικό πρίσμα.

Τη συνάντησα από κοντά ένα χαλαρό απόγευμα Σαββάτου. Πήγαμε για καφέ και μιλήσαμε για αρκετές ώρες χωρίς να βαρεθούμε καθόλου.

Θα έλεγα ότι είναι μια κοπέλα μελετηρή και ταυτόχρονα αστεία. Αυθόρμητη αλλά και βαθιά σκεπτόμενη. Η Νεφέλη είναι αυτό το ταλαντούχο κορίτσι που ανοίγει δρόμο στη νέα γενιά -που θέλει κάτι παραπάνω από βίντεο με μέικ απ και ρούχα- μιλώντας για θέματα κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου και επικαιρότητας. 

Δέχομαι αρκετά αρνητικά σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις μου. Πρόσφατα έκανα TikTok, που είναι ένα εργαλείο για τη δουλειά μου. Έπαθα σοκ με το πόση τοξικότητα υπάρχει και το πόσο βρίζουν στα σχόλια. Φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ και βρίζουν.

- Πρόσφατα στοχοποιήθηκες επειδή εξέθεσες δημόσια την άποψή σου για τα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Το κακό μέσα στις σχολές και γενικότερα στην Ελλάδα είναι ότι, αν δεν είσαι αριστερός μέσα στο πανεπιστήμιο, θα σε θεωρούν φασίστα και κατ' επέκταση δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου. Εγώ παίρνω θέση σε πολιτικά ζητήματα πλέον, όχι κομματικά. Είναι κάποιοι που δεν δέχονται διαφορετική άποψη. Δεν ανήκω σε κάποια παράταξη και αυτό δεν το δέχονται.

Δέχομαι αρκετά αρνητικά σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις μου. Πρόσφατα έκανα TikTok, που είναι ένα εργαλείο για τη δουλειά μου. Έπαθα σοκ με το πόση τοξικότητα υπάρχει και το πόσο βρίζουν στα σχόλια. Φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ και βρίζουν.

- Γιατί τόσο μίσος;

Δεν ξέρω, μπορεί ο κόσμος να ζηλεύει. Πέρσι είχα κάνει ένα βίντεο για την πολιτική ορθότητα, το οποίο είχε κάτι σκετσάκια που διακωμωδούσε το πόσο μπορεί να φτάσει στα άκρα. Ε, τα ξέθαψαν, πήραν το απόσπασμα και άρχισαν να το αναπαράγουν προσβάλλοντάς με. Θέλησα να το συζητήσω μαζί τους, αλλά εκείνοι όχι.

— Τι άλλο κάνεις επαγγελματικά πέρα από τη δράση σου στο Instagram;

Πέρα από αυτό που κάνω, είμαι και social media manager στο Estrella. Είμαι πολύ καλή στο copywrigting, μπορώ να σου φτιάξω ιστορίες πολλές, έχω σκεφτεί απίστευτα πράγματα γι' αυτό, μ' αρέσει και η διαφήμιση πολύ σαν χώρος. Αλλά δυστυχώς δεν έρχονται οι εταιρείες να τους βγάλω concept.

- Στον ελεύθερο σου χρόνο τι κάνεις;

Δεν είχα ποτέ ελεύθερο χρόνο. Μια ζωή διάβαζα πάρα πολύ, έκανα χορό, ήμουν σε μια χορευτική ομάδα που είχε κερδίσει στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» το 2017. Ειδικά στη σχολή δεν είχα καθόλου χρόνο. Ήμουν no lifer. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, ως επί το πλείστον θέλω να δω μια σειρά, να δω καμιά ταινία ή να λιώσω στα social media. Συνήθως βλέπω κάτι τρας, να αδειάσει ο εγκέφαλός μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Παλιά μαγείρευα κιόλας, αλλά τώρα βαριέμαι.

- Πώς ξεκίνησε η ιδέα να κάνεις βίντεο στο ίντερνετ;

Ξεκίνησε με το stand up. Έκανα λίγο πριν την πρώτη καραντίνα ένα one woman show και μετά το ανέβασα στο YouTube.

Βασικά, η αλήθεια είναι ότι δύο μέρες πριν είχα πάει στο σπίτι ενός παιδιού για ραντεβού, όπου αυτός ήθελε να προχωρήσουμε αλλά εγώ ήθελα να το αποφύγω, οπότε του έπιασα την κουβέντα. Έτσι του είπα για αυτό που ήθελα να κάνω και εκείνος μου έδειξε το βιντεάκι ενός YouTuber, το «Yes you can» και εμπνεύστηκα πάρα πολύ από αυτό. Την επόμενη μέρα πήρα τον φίλο μου τηλέφωνο και του είπα έλα να γυρίσουμε.

Το πρώτο μου βίντεο ήταν για το social flirting. Το κομμάτι αυτό το έχω και στο stand up μου. Τώρα ανοίγω τον Κώστα Μαλλιάτση στο μαγαζί του, το Λοσαντζελε. Είμαι supporting artist. Παίζω γύρω στο ένα τέταρτο. Σιγά-σιγά χτίζεται όμως όλο αυτό.

- Από πού εμπνέεσαι; 

Κοίτα, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στο Instagram και το YouTube μιλάω πιο πολύ για νομικά θέματα και επικαιρότητα. Είδα ότι ο κόσμος δεν ξέρει βασικά πράγματα και υπάρχει πάρα πολύ παραπληροφόρηση, πως ήταν τώρα με τον Πατέλη που όλοι νομίζανε ότι αποφυλακίστηκε για πάντα, ενώ δεν έγινε έτσι. Βρίσκω ένα θέμα επίκαιρο και αναλύω τη νομική του προέκταση. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ η πολιτική. Είμαστε μια γενιά που κακώς δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, ενώ μας επηρεάζει άμεσα. Μ' αρέσει να κράζω κόμματα και το σχολιάζω κι αυτό.

- Θα σε έβλεπα άνετα να κατεβαίνεις στην πολιτική.

Ρε συ, κάποιος από τη γενιά μας, αν το σκεφτείς, είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Η γενιά μας όμως είναι λίγο αλλού και επίσης υπάρχει οικογενειοκρατία. Όσο υπάρχει αυτός ο κομματικός σωλήνας που δεν ξεπλένεται, ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με την πολιτική; 

Εμένα μου αρέσει γιατί μπορείς να επηρεάσεις άμεσα τις ζωές άλλων. Θα ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στις διεθνείς σχέσεις και διπλωματία. Ενδιαφέρομαι πολύ για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι, αν φτιάξει, είναι μια πάρα πολύ ωραία χώρα να μένεις. 

- Επαγγελματικά στο μέλλον έχεις σκεφτεί τι θα ήθελες να κάνεις; Το ΥouΤube σε απορροφάει πολύ;

Να σου πω, το YouTbe έχει αρχίσει να πέφτει. Το attention span του κοινού έχει μειωθεί. Δεν φέρνει απολαβές. Το TikTok ειναι 15 δευτερολεπτα και βλέπεις, είναι όλοι εκεί. Είμαστε και μια γενιά που μεγάλωσε με αυτά. Βλέπω ότι το κινητό, αν χτυπήσει, τέλος, αφήνω ό,τι κάνω και το σηκώνω.

Μου αρέσει αυτό που κάνω, που δημιουργώ περιεχόμενο. Θα ήθελα να συνεργαστώ με εταιρείες ώστε να προωθούν προϊόντα. Να τους φτιάχνω τα κόνσεπτ, να δημιουργώ συναίσθημα. Και αυτό που κάνω μου αρέσει, που μαθαίνω πράγματα στο κοινό. Μακάρι να πληρώνομαι μόνο από αυτό. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στα social media, θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό και να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα. Μ' αρέσει πολύ να έχω μαθητές.

- Ποιο βίντεό σου αγαπάς πιο πολύ;

Το Q&A. Το λατρεύω. Ήμουν τόσο χαλαρή όσο το έκανα.

- Θες να ασκήσεις τη δικηγορία;

Όχι. Δεν θέλω να αγορεύω στα δικαστήρια. Είμαι πολύ καλή στην έρευνα, μου αρέσει να διαβάζω αποφάσεις δικαστηρίων, να βρίσκω τα κομμάτια, να κάνω συγκρίσεις. Αλλά όχι να πάω στο δικαστήριο σαν front woman.

Τα ποστ που βλέπεις ασχολούνται πιο πολύ με το ποινικό δίκαιο. Και το αστικό είναι ωραίο, έχει να κάνει με μισθωτήρια, που μπορεί να σου φαίνεται βαρετό, αλλά αν έχεις ένα πρόβλημα με το σπίτι που νοικιάζεις πάλι δικηγόρο θα ρωτήσεις.

- Πρόσφατα διάβασα που είπες ότι μεγάλωσες στο περιθώριο σαν κοπέλα.

Ε ναι, είχα φάει πολύ bullying στο σχολείο. Δεν ξέρω, στην επαρχία είναι πολύ διαφορετική η νοοτροπία. Πρέπει να είσαι ίδια με όλους τους άλλους. Φαντάσου, εγώ άκουγα Ramones ενώ όλοι ακούγανε One Direction. Νομίζω ότι υπήρχε και ζήλια από τα άλλα κορίτσια. Μάλλον επειδή βρήκα αγόρι πιο γρήγορα από αυτές με έβγαλαν στο περιθώριο.

Θυμάμαι τον εαυτό μου σε ένα καλοριφέρ στο σχολείο να διαβάζω βιβλία μόνη μου. Ήμουν πάντα πολύ μοναχικός τύπος. Πάλι καλά, είχα τη γάτα μου. Αν δεν την είχα, θα είχα πέσει σε κατάθλιψη.

- Δεν φοβάσαι μην κατηγορηθείς για σεξισμό με αυτό που λες;

Όχι. Εγώ πέρασα πολύ άσχημα όσο ήμουν στις κοριτσοπαρέες στο σχολείο. Τι να κάνω, έτρωγα bullying. Είναι προσωπικό μου βίωμα. Όταν είναι πολλά κορίτσια μαζί, δεν ανοίγομαι εύκολα.

- Μικρή τι ήθελες να γίνεις;

Ήθελα να γίνω αστροναύτης. Μετά άλλαξα και ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στη συνέχεια σκηνοθέτης. Έκανα δύο ταινίες μικρού μήκους όταν ήμουν στο λύκειο, οι οποίες βραβεύτηκαν. Παρατηρώ πολύ και γράφω πάρα πολύ. Έχω γράψει διηγήματα. Αλλά εν τέλει σπούδασα Νομική. Τώρα βλέπεις, κάπως τα πάντρεψα αυτά.

 Ναι, είσαι η μοναδική που το κάνει αυτό.

Ναι, το πρόλαβα.

- Δέχεσαι αρνητικά μηνύματα στα social media;

Να σου πω την αλήθεια, είναι τοξικά. Αν δεν ήταν εργαλείο για τη δουλειά, δεν θα ήθελα να έχω. Τώρα τελευταία δέχομαι πολλά μηνύματα μίσους. «Ψόφα» και τέτοια.

- Έχεις πει ότι πέρασες νευρική ανορεξία στο παρελθόν.

Ναι. Ο λόγος ήταν ένας γκόμενος. Βασικά, είχα κομπλεξ, οπότε βρήκε το πάτημα. Το σώμα αλλάζει από την εφηβεία και μετά, ε, εμένα έγινε πιο γυναίκας και δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό. Μου είχε πει «είσαι chubby αλλά από τις αδύνατες». Έχασα 10 κιλά. Θερμιδομετρούσα τις τροφές, έκανα γυμναστική για να κάψω θερμίδες, μια τρέλα. Δεν το καταλαβαίνει κανείς, αν δεν το έχει ζήσει.

Μια μέρα ένας φίλος μου μού είπε ότι έχω πρόβλημα αλλά δεν το βλέπω. Μπορεί να είσαι αδύνατη, αλλά βλέπεις τον εαυτό σου τεράστιο. Πλέον το έχω ξεπεράσει. Ώρες ώρες όταν δεν έχω τον έλεγχο στη ζωή μου ξεσπάω στο φαγητό, αλλά στο τέλος σκέφτομαι ότι η ζωή είναι ωραία και ότι αύριο μπορεί να μη ζω, έτσι το ξεχνάω.

 

Πηγή: www.lifo.gr