Ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε επέστρεψε στη χώρα του και μίλησε για την περιπέτειά του στην Τουρκία

«Δεν μου ασκήθηκε βία, μου στέρησαν παράνομα την ελευθερία» ήταν η πρώτη δήλωση του Ιταλού στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο
Τρί, 25/04/2017 - 09:10
«Δεν μου ασκήθηκε βία, μου στέρησαν παράνομα την ελευθερία» ήταν η πρώτη δήλωση του Ιταλού στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο
«Δεν μου ασκήθηκε βία, μου στέρησαν παράνομα την ελευθερία», ήταν η δήλωση του Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε στους δημοσιογράφους, του Ιταλού που βρισκόταν επί δύο βδομάδες σε κέντρο προσωρινής κράτησης της Τουρκίας, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μπολόνια την Δευτέρα το πρωί.

Ο Ντελ Γκράντε παρέμεινε επί δυο εβδομάδες σε απομόνωση χωρίς όμως να κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα.

«Ακόμη δεν κατάλαβα για ποιο λόγο αποφασίστηκε η προσωρινή μου κράτηση, θα προσπαθήσουν να το καταλάβουν οι δικηγόροι μου», πρόσθεσε ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Ευχαρίστησε την ιταλική κοινή γνώμη και την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και όσους δραστηριοποιήθηκαν στην Τουρκία για την απελευθέρωσή του.

Ο 35χρονος Ντελ Γκράντε, βρισκόταν στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία, για να γράψει βιβλίο με θέμα την δημιουργία του Isis και το προσφυγικό.

«Δεν με άγγιξαν και δεν υπέστην το παραμικρό όσον αφορά σωματικού είδους βία, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν η στέρηση της ελευθερίας μου», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Ο ίδιος πρόκειται να μεταβεί τώρα στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης για να συναντήσει τους συγγενείς του, ενώ η σύντροφός του, η οποία έφτασε στην Ιταλία από την Κρήτη, μπόρεσε ήδη να τον δει, αμέσως μετά την άφιξή του στο ιταλικό αεροδρόμιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ