Ο Πιτ Μπούτιτζετζ θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είχε συγκρίνει τον Πιτ Μπούτιτζετζ με τον γιο του, Μπο, που έφυγε από τη ζωή
Τρί, 22/12/2020 - 23:12

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός των ΗΠΑ, εάν ο διορισμός του επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Πιτ Μπούτιτζατζ επιλέχθηκε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και πρόκειται να είναι το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τις πληροφορίες για την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν μετέδωσαν πρώτα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαίωσε η ομάδα του νεοεκλεγέντα προέδρου. "«Εμπιστεύομαι τον Πιτ να επικεντρωθεί στη δουλειά αυτή, με αίσθηση ηθικής και φιλόδοξο όραμα"», δήλωσε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Μετά την επιλογή της Κάμαλα Χάρις για αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πρώτη μαύρη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή στις ΗΠΑ-, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να επιλέγει έναν ακόμη πρώην αντίπαλό του στις προκριματικές εκλογές για να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες, ο Τζο Μπάιντεν διόρισε επίσης τον Κάρλος Ελιζόντο στη θέση του γραμματέα διασύνδεσης στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τον πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ διορισμό της διοίκησης του Μπάιντεν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ