Συγκλονίζει την Ιταλία η αυτοκτονία της 24χρονης κόρης μαφιόζου εξαιτίας της κοινωνικής απόρριψης

Η κοπέλα μόλις είχε πάρει το πτυχίο της στα Οικονομικά και προσπαθούσε να ξεφύγει από το βαρύ παρελθόν της
Κυρ, 23/04/2017 - 15:45
Η κοπέλα μόλις είχε πάρει το πτυχίο της στα Οικονομικά και προσπαθούσε να ξεφύγει από το βαρύ παρελθόν της
Συγκλονίζει την Ιταλία η αυτοκτονία της 24χρονης Maria Rita Logiudice, κόρης γνωστής οικογένειας της μαφίας Ντραγκέτα, που ευθύνεται για πλήθος περιπτώσεων φόνων, ληστειών, εκβιασμών και άλλων εγκληματικών πράξεων.

Ο πατέρας της είναι στη φυλακή, όπως και δύο θείοι της ενώ πολλοί είναι οι συγγενείς της που έχουν εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, η Maria Rita πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, λίγο μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών της στα Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Studi Mediterranea στο Ρέτζιο Καλάμπρια.

Απ' ό,τι φαίνεται αυτό που την οδήγησε στην αυτοκτονία ήταν το βάρος του ονόματός της και η κοινωνική απόρριψη.

Η 24χρονη διοργάνωσε πάρτι για την αποφοίτηση της στο οποίο όμως δεν πήγαν ούτε οι φίλοι της, ούτε ο σύντροφός της, καθώς λίγες ώρες πριν τους είχε αποκαλύψει ότι το κοινό επίθετο που είχε με τον μαφιόζο δεν ήταν απλή συνωνυμία αλλά επρόκειτο για τον πατέρα της.

Η νεαρή έψαχνε τρόπους διαφυγής προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό το βάρος. Έπαιρνε πάντα καλούς βαθμούς και συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια στη Φρανκφούρτη και στις Βρυξέλλες για να επισκεφθεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν.

Ήθελε να φύγει από την «στιγματισμένη» περιοχή που έμενε, όμως η απόρριψη φαίνεται ότι ήταν ισχυρότερη απ’ όλα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Federico Cafiero είπε ότι, «η απομόνωση, η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός την οδήγησαν στην αυτοκτονία».

«Αυτό θα πρέπει να αγγίξει την συνείδηση όλων. Χάσαμε μια κοπέλα που χάραξε τη δική της διαδρομή στην ακαδημαϊκή ζωή με τη δική της ειλικρίνεια και κατάφερε να αποφοιτήσει ως μέσο για να ξεφύγει από την οικογένεια του εγκλήματος.
Δεν καταφέραμε να την ενσωματώσουμε και είμαστε όλοι χαμένοι», πρόσθεσε ο δικαστής.

Η οικογένεια της 24χρονης έχει ζητήσει να διενεργηθεί νεκροψία, για αυτό και η κηδεία της έχει αναβληθεί. Ο δικηγόρος των Logiudice, Renato Russo, δήλωσε ότι η οικογένεια θέλει να μάθει ποια είναι η αιτία του θανάτου, καθώς δεν μπορεί να εξηγήσει. «Η μητέρα είπε ότι δεν έδειχνε τέτοιες τάσεις και ήταν μια κοπέλα που δεν έπινε, δεν κάπνιζε και δεν είχε κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από την El Pais