Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν είναι μεγάλος για πρόεδρος

Πέμ, 14/09/2023 - 21:44

Την άποψη ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι «μεγάλος» για να γίνει εκ νέου πρόεδρος εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο δυνητικός του αντίπαλος στις εκλογές του 2024. 

Μιλώντας στην εκπομπή The Megyn Kelly Show του SiriusXM, ο Τραμπ είπε: «κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ έξυπνοι και κάποιοι άλλοι το χάνουν, αλλά το χάνεις και στα 40 και στα 50. Αλλά όχι, δεν είναι καθόλου πολύ μεγάλος. Είναι κατάφωρα ανίκανος».

Ο Τραμπ, ο οποίος στα 77 του χρόνια είναι μόλις λίγα χρόνια νεότερος από τον 80χρονο Μπάιντεν, είπε ότι έχει φίλους «που είναι στα 90 τους και παραμένουν ακμαίοι». 

Η εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν υποστήριξε με αφορμή πρόσφατη δημοσκόπηση, ότι η ηλικία του προέδρου δεν αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους, ιδίως σε σύγκριση με τα πολιτικά επιτεύγματα της κυβέρνησης. 

Μιτ Ρόμνεϊ: Αποσύρεται από την πολιτική ο άλλοτε υποψήφιος πρόεδρος και γερουσιαστής

Μιτ Ρόμνεϊ: Αποσύρεται από την πολιτική ο άλλοτε υποψήφιος πρόεδρος και γερουσιαστής

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο – 80χρονος πια – Τζο Μπάιντεν δεν θα έπρεπε να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης που δημοσιεύει στον ιστοχώρο της η Wall Street Journal, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, μόνο το 36% θεωρεί ότι ο νυν πρόεδρος είναι πια νοητικά σε θέση να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του.    

Αν και όχι ιδιαίτερα νεότερος σε ηλικία, ο – 77χρονος πια – πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνει καλύτερα ποσοστά σε σύγκριση με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 47% των ερωτηθέντων παρουσιάζεται να αντιμετωπίζει τον Τραμπ ως πολύ γηραιό για να διεκδικήσει την προεδρία ενώ αντιθέτως το αντίστοιχο ποσοστό για τον Μπάιντεν αγγίζει το 75%. 

Mε πληροφορίες από Guardian, Wall Street Journal