Τι Δώρο να Κάνεις στον Εαυτό σου για την Γιορτή της Γυναίκας;

Τρί, 08/03/2022 - 12:41
Τι Δώρο να Κάνεις στον Εαυτό σου για την Γιορτή της Γυναίκας;

Στις 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θα είναι μεγάλη παράλειψη και υποτίμηση της σπουδαιότητας του έργου τόσων γυναικών πριν από εμάς αν δεν αναγνωρίσουμε ότι η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία έχει βελτιωθεί, καθώς πλέον ψηφίζουμε και κατέχουμε θέσεις ευθύνης σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Παράλληλα, θα ήταν λανθασμένο και άδικο να ισχυριστεί κάποιος ότι η ισότητα των δύο φύλων έχει επιτευχθεί, καθώς οι γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις είναι ακόμα μειοψηφία, εγκλήματα και φαινόμενα μισογυνισμού υπάρχουν ακόμα, ενώ η αντιμετώπιση των ζητημάτων των γυναικών που δεν ανήκουν στην λευκή φυλή είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα.

Μια τέτοια μέρα είναι καλό όλοι να μάθουμε για την εξέλιξη της θέσης της γυναίκας μέσα στα χρόνια και να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε σαν κοινωνία.

Επειδή, όμως, πρόκειται και για μια μέρα γιορτής, αν είσαι γυναίκα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες δώρου που ταιριάζουν με την περίσταση.

  1. Βιβλίο

Αν σου αρέσει το διάβασμα, τότε ένα βιβλίο θα είναι το τέλειο δώρο. Μπορείς, φυσικά, να πάρεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο η ιστορία του οποίου σου ακούγεται ενδιαφέρουσα και σου εξάπτει την περιέργεια. Για να ταιριάξει, όμως, η πρόταση αυτή με το θέμα του άρθρου, θα πρότεινα να προτιμήσεις ένα βιβλίο γραμμένο από γυναίκα που αναπτύσσει και αναλύει θέματα φεμινισμού. Ιδιαίτερα διαφωτιστικό θα ήταν αν διαλέξεις ένα βιβλίο που αναφέρεται και σε φυλετικά ζητήματα, για να διαπιστώσεις πώς τα διάφορα κινήματα φεμινισμού δεν συμπεριέλαβαν ουσιαστικά όλες τις γυναίκες.

  1. Ψυχοθεραπεία

Πολλές είναι οι γυναίκες που χαρακτηρίστηκαν υστερικές και τρελές, απλά και μόνο επειδή εξέφραζαν την οργή ή την αγανάκτησή τους απέναντι στον τρόπο που η πατριαρχική κοινωνία τις αντιμετώπιζε — και τις αντιμετωπίζει ακόμα. Ένα από τα θετικά που σημειώνονται στην σημερινή κοινωνία είναι ότι γίνεται προσπάθεια να σβηστεί το ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία. Όπως δεν είναι ντροπή να πηγαίνουμε στον γιατρό είτε προληπτικά είτε όταν νιώθουμε κάποιον πόνο, τόσο φυσιολογικό θα πρέπει να είναι το να πηγαίνουμε και στον ψυχολόγο. Η ατομική ψυχοθεραπεία από το κέντρο Αυτογνωσία απευθύνεται σε όλους και όλες που θέλουν να μοιραστούν οποιαδήποτε σκέψη ή προβληματισμό τους. Μόνο αυτοπεποίθηση και αγαλλίαση θα νιώσεις αν καταφέρεις να μάθεις ποια είσαι πραγματικά και γιατί σκέφτεσαι, νιώθεις και αντιδράς με συγκεκριμένους τρόπους.

  1. Κάνε αυτό που πάντα ήθελες

Είναι συνηθισμένο τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες να μην κάνουν δραστηριότητες που τους ενθουσιάζουν λόγω περιορισμένου χρόνου και πολλών υποχρεώσεων. Η ζωή, όμως, είναι μικρή και αξίζει να δοκιμάσεις ό,τι σου αρέσει και να μην αφήνεις τα απωθημένα να μαζεύονται. Ξεκίνησε να μαθαίνεις την ξένη γλώσσα που λατρεύεις να ακούς, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube με την θεματολογία που σε ενδιαφέρει, κάνε αίτηση να γίνεις αρθρογράφος σε ιστοσελίδες και ίσως η ζωή σου αποκτήσει νέο νόημα. 

  1. Βραδιά με τις κολλητές

Για να κλείσουμε με μια πιο ευχάριστη νότα και αφού όλες οι γυναίκες γιορτάζουν, μια τελευταία ιδέα είναι να μαζέψεις όλες σου τις φίλες, ή τις πιο αγαπημένες, και να κάνετε κάτι όλες μαζί. Ανάλογα με τα κέφια, μπορείτε είτε να βγείτε έξω για φαγητό και ποτό είτε να μαζευτείτε σε κάποιο σπίτι, πάλι για φαγητό και ποτό.