Πόσο αισιόδοξος άνθρωπος είσαι;

Σπάνιο πράγμα ή αισιοδοξία ή όχι; Η απαισιοδοξία; Κι εσύ τελικά, πόσο αισιόδοξος είσαι;
Τετ, 24/04/2019 - 09:18
άνδρας, αισιοδοξία, χαρά

Η αισιοδοξία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν το έχουν πολλοί. Συνήθως στις δύσκολες στιγμές δεν μπορούμε να κάνουμε θετικές σκέψεις, μόνο αρνητικές. Γι’ αυτό και οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πολύ σπάνιοι και ευχάριστοι. Οι συνηθέστεροι τύποι είναι οι εξής:

  • Οι αισιόδοξοι
  • Οι απαισιόδοξοι
  • Οι πολύ αισιόδοξοι
  • Οι πολύ απαισιόδοξοι
     

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κάνουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν) αισιόδοξες σκέψεις, ώστε πάντα να ελπίζουν και να μην θλίβονται. Οι απαισιόδοξοι κάνουν ακριβώς το ανάποδο και κάποιες φορές τους κάνει καλό! Οι πολύ αισιόδοξοι υπέρ-πιστεύουν στις θετικές τους σκέψεις, κάτι όχι και πολύ υγιές. Τέλος, οι πολύ απαισιόδοξοι θλίβονται τόσο πολύ, που μπορεί να προβούν σε ακραίες πράξεις.

Τι είναι σωστό;

Στην ουσία, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Η αισιοδοξία ή η απαισιοδοξία είναι κομμάτι του εαυτού μας. Και πάλι από τον εαυτό μας εξαρτάται το αν κάτι είναι σωστό ή λάθος. Αν κάποιος είναι απαισιόδοξος μπορεί να είναι για λίγες στιγμές, να είναι μία κατάσταση, που σε λίγο να περάσει και να νιώσει καλύτερα εφόσον έχει σκεφτεί όλα τα απίθανα, λυπητερά σενάρια. Το ίδιο και με την αισιοδοξία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν (και αυτό είναι το πιο φυσιολογικό) ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά. Αλλά όπως προανέφερα αυτό εξαρτάται απ’ τον άνθρωπο.

Εσείς τι είστε από τις πάνω κατηγορίες; Κάντε το κουίζ για να μάθετε! Έπειτα κοινοποιήστε το αποτέλεσμα σας και μοιραστείτε το κουίζ με φίλους σας!

Ώρα για κουίζ!

Α.Τ.