Πόσο καλή ιστορία ξέρεις;

Ξέρεις κι εσύ καλά ιστορία ή… στο μάθημα έφτιαχνες σαΐτες; Υποτίμησες κι εσύ το παρελθόν σου, ή όχι; Δεν ξέρω τι λες, ή τι πιστεύεις, ξέρω όμως ότι αυτό το κουίζ δεν λέει ψέματα...
Πέμ, 25/04/2019 - 07:18
περικεφαλαίες

~ Αυτό που μας διδάσκει η ιστορία είναι ότι κανείς δεν διδάσκετε απ’ αυτήν ~ Ιμανουέλ Κάντ

Ιστορία: ένα απ’ τα σημαντικότερα μαθήματα, όχι μόνο του σχολείου, αλλά και της ζωής. Διδασκόμαστε από εκείνη, από τα λάθη και τις επιτυχίες των προγόνων μας (υποτίθετε). Θεωρείται απαράδεκτο να μην ξέρεις την ιστορία του τόπου του, πόσω μάλλον του δικού μας τόπου, που έχει υπομείνει πολλά πάθη, έχει περάσει από περιόδους ακμής και παρακμής, αλλά ακόμη εδώ είναι, παλεύει, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, η ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα, είναι για άλλους ενδιαφέρουσα κι ελκυστική και για άλλους αδιάφορη και βαρετή, όλοι όμως πρέπει να την ξέρουμε.

Όλοι;

Ξέρεις κι εσύ καλά ιστορία ή… στο μάθημα έφτιαχνες σαΐτες; Υποτίμησες κι εσύ το παρελθόν σου, ή όχι; Δεν ξέρω τι λες, ή τι πιστεύεις, ξέρω όμως ότι αυτό το κουίζ δεν λέει ψέματα. Αν λοιπόν ήσουν ένας σωστός καλός μαθητής δεν έχεις παρά να το αποδείξεις! Αν πάλι όχι… κάτι θα μάθεις από ‘δω. Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Δοκίμασε λοιπόν! Τέσταρε τον εαυτό σου και δες πόσο καλά ξέρεις ιστορία κι έπειτα κοινοποίησε το αποτέλεσμα σου και μοιράσου το με τους φίλους σου! Πάμε λοιπόν…

Ώρα για κουίζ!

Α.Τ.