Αεροπλάνα: Αυτά που κάνουν οι επιβάτες και εξοργίζουν τους αεροσυνοδούς

Τρί, 07/02/2023 - 07:43

Αγενείς επιβάτες, βρεφικές πάνες με «τοξικό» περιεχόμενο και ταξιδιώτες που περπατούν ξυπόλητοι μέσα στο αεροπλάνο είναι μερικά από τα πράγματα που εκνευρίζουν τους αεροσυνοδούς. Όμως ακόμα και κάποιες προσπάθειες επιβατών να κάνουν τη δουλειά του πληρώματος ευκολότερη, μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

«Ποιο είναι το ένα πράγμα που κάνουν οι επιβάτες και πραγματικά σας κάνει έξαλλους;», ρώτησε στη σελίδα του στο Facebook, A Fly Guy’s Crew Network, ο  Jay Roberts, που έχει δουλέψει σαν ανώτερο μέλος πληρώματος στην Emirates.

Αεροσυνοδοί από όλο τον κόσμο έδωσαν τις απαντήσεις τους, με πολλούς να συμφωνούν ότι τους εκνευρίζουν οι επιβάτες που δεν τους χαιρετούν όταν μπαίνουν στο αεροπλάνο. «Δεν μου αρέσει να μην μου απαντούν όταν τους καλωσορίζω στο αεροπλάνο», είπε ένας αεροσυνοδός. Ένας άλλος πρόσθεσε πως εκνευρίζεται με εκείνους που δεν λένε ένα «ευχαριστώ» ή δεν δίνουν ένα χαμόγελο καθώς φεύγουν από το αεροπλάνο.

Επίσης εκνευριστικοί για τους αεροσυνοδούς είναι οι επιβάτες που μιλούν στο τηλέφωνο ή βρίσκονται σε βιντεοκλήση την ώρα που επιβιβάζονται, αλλά και όσοι φορούν ακουστικά την ώρα που κάποιο μέλος του πληρώματος προσπαθεί να τους μιλήσει.

«Το βασικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας επιβάτης και να ξεκινήσει στραβά την πτήση είναι να μην με κοιτάξει ή να με αγνοήσει όταν τον καλωσορίζω», λέει ο Roberts στην Daily Mail.

«Εκτός του ότι είναι αγενές, δείχνει ασέβεια στον ρόλο του αεροσυνοδού ως επαγγελματία ασφάλειας. Εάν το αεροπλάνο πιάσει φωτιά και πρέπει να εκκενωθεί, θα ρισκάρω τη ζωή μου και θα μείνω πίσω για να σιγουρευτώ ότι όλοι βγήκαν με ασφάλεια. Ή εάν αρρωστήσεις θα είμαι στο πλάι σου και θα κάνω τα πάντα για να σου σώσω τη ζωή, και εσύ δεν μπορείς να ενδιαφερθείς που είμαι εδώ και σε χαιρετάω;», αναρωτιέται.

Κάποιοι αεροσυνοδοί δήλωσαν ότι τους εκνευρίζουν οι επιβάτες που κάνουν ουρά για να αποβιβαστούν αμέσως μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο, ενώ άλλοι μίλησαν για εκείνους που ανοίγουν τα ντουλαπάκια για να πάρουν κάτι και μετά τα αφήνουν ανοικτά, κατά τη διάρκεια της πτήσηςΣε κάποιους δεν αρέσει όταν οι επιβάτες τους ακουμπούν για να τραβήξουν την προσοχή τους όταν θέλουν να ζητήσουν κάτι και άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για εκείνους που τους παραδίδουν βρώμικες βρεφικές πάνες.

 

Οι επιβάτες που περπατούν ξυπόλητοι είναι επίσης εκνευριστικοί, ενώ μία αεροσυνοδός είπε ότι την εκνευρίζουν οι ταξιδιώτες που βάζουν όλα τα ποτήρια και τα πιατάκια από τον δίσκο του γεύματός τους σε έναν πύργο, πιστεύοντας ότι έτσι βοηθούν.

moneyreview.gr