Η Bryanna Marie δημιουργεί μικροσκοπικούς πίνακες ζωγραφικής πάνω σε κέρματα

Πάνω σε αυτούς τους περιοριστικούς καμβάδες η Marie συνθέτει μοναδικά ζωγραφικά σύνολα
Παρ, 01/11/2019 - 23:07
design-coin_2

Η Bryanna Marie ξεκίνησε να ζωγραφίζει πάνω σε μικροσκοπικά αντικείμενα πριν μερικά χρόνια θεωρώντας αυτήν την τεχνική ως μια καθημερινή εξάσκηση του ταλέντου της.

Αρχικά, στόχος της ήταν να ζωγραφίζει όλο και περισσότερο πάνω σε αντικείμενα-μινιατούρες και έτσι εξάσκησε τις δεξιότητές της πάνω στην απεικόνιση λεπτομερειών σε μικρούς καμβάδες.

«Τη στιγμή που ολοκλήρωσα το πρώτο μου έργο, που ήταν ένα μικροσκοπικό τοπίο, ειλικρινά ενθουσιάστηκα με το πόσες λεπτομέρειες μπορούσα να σχεδιάσω σε μια τόσο μικρή επιφάνεια και αμέσως θέλησα να σχεδιάσω και το επόμενο.

Παρά τις αρχικές μου ανησυχίες ότι αυτή η μορφή τέχνης σύντομα θα γινόταν βαρετή για μενα, γρήγορα έγινε η αγαπημένη μου διαδικασία μέσα στη μέρα».

Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία ενός τέτοιου πίνακα μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 ώρες, αλλά ποτέ η Bryanna δεν έχει ολοκληρώσει μέσα σε μόνο μία μέρα ένα έργο της.

«Αν δουλεύω παράλληλα πάνω σε πολλά νομίσματα, τότε ίσως να περάσουν και ολόκληρες εβδομάδες μέχρι να ολοκληρώσω έστω και ένα.

Η μέθοδος στην οποία βασίζομαι για τη δημιουργία των έργων μου είναι αρκετά παραδοσιακή, γιατί χρησιμοποιώ έλαια τα οποία βοηθούν στο ποιο σχήμα θα πάρουν τελικά τα χρώματα και φυσικά μικροσκοπικά πινέλα», συμπληρώνει η ίδια.

«Ο λόγος που επέλεξα τα κέρματα οφείλεται πολύ απλά στο ότι προτιμώ να ζωγραφίζω πάνω σε μέταλλα και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στον χαλκό, οπότε τα νομίσματα ήταν το ιδανικό εργαλείο για τη δουλειά μου.

Και ναι, προτιμώ τα νομίσματα που έχουν κοπεί πριν από 1981, γιατί τότε η περιεκτικότητά τους σε χαλκό ήταν μεγαλύτερη!».

Ακολουθήστε την σελίδα της στο instagram για να θαυμάσετε περισσότερες δημιουργίες: @bry.marie.arts

Πηγή: www.lifo.gr