Νέα Υόρκη: Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Σάβ, 09/12/2023 - 11:47

Μουσικό Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο θα παρουσιάσουν την προσεχή Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης και ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης«Γέρος του Μωριά» σε συνεργασία με την Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας και την Ορχήστρα «Mikrokosmos».

Πρόκειται για μια σύμπραξη δύο ιστορικών συλλόγων με έναν εκπαιδευτικό και έναν πολιτιστικό φορέα η οποία έχει στόχο να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Γκάτσου και το εμβληματικό του έργο και συνάμα την 44ή και 60ή επέτειο από την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη και Γεώργιο Σεφέρη, αντίστοιχα.

Τη μελοποιημένη ποίηση των νομπελίστων ποιητών και του Νίκου Γκάτσου θα ερμηνεύσουν ο Γρηγόρης Μανινάκης, η Έλενα Χρήστου και η Χορωδία της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας με την συνοδεία της ορχήστρας του «Μικρόκοσμου» η οποίο απαρτίζεται από τους: Γλαύκο Κοντομενιώτη στο πιάνο, Κώστα Ψαρό στο μπουζούκι – τραγούδι, Λευτέρη Μπουρνιά στο κλαρίνο, Άγγελο Παπαδάκο στο μπάσο και Στηβ Βαβαγιάκης στα ντραμς.

Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχουν ως guest stars η διακεκριμένη πιανίστρια Αθηνά Αδαμοπούλου και ο Νικήτας Ταμπάκης στο τραγούδι.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ., στην Αίθουσα Οικογένειας Χιώτη του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος (337 East 74 Street, New York, NY 10021).

Πηγή: Αναμνήσεις