Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Μιρέλα Πάχου και ο Steve Tesser μάγεψαν τη Χίο

της Σπυριδούλας Νικολάρα
Τετ, 29/08/2018 - 15:07

Μία ακόμη, επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση, χάρισε το Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» στη Χίο, το Σάββατο 25 Αυγούστου, τη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η οποία ξεσήκωσε το κοινό. Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της έντεχνης και ροκ σκηνής, ο μεγάλος τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, συνέπραξε επί σκηνής με δύο νέους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες, τον κιθαρίστα  Steve Tesser  και την ακορντεονίστρια Μιρέλα Πάχου.

Οι τρεις τους ερμήνευσαν,  κάτω από το έκπαγλο αυγουστιάτικο φεγγάρι, μια σειρά πολύ γνωστών μουσικών κομματιών, από το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και το παρόν του ελληνικού τραγουδιού,  παρασέρνοντας το κοινό να σιγοτραγουδήσει μαζί τους και το γήπεδο πλημμύρισε από φωνές γεμάτες συναίσθημα.  Τα τραγούδια που ακούστηκαν ξύπνησαν μνήμες, καθώς ο καθένας μας τα έχει συνδέσει με έντονες και σημαντικές στιγμές της ζωή του, ενώ ταυτόχρονα μας έκαναν να κοιτάξουμε μέσα μας, με αποτέλεσμα τη λυτρωτική μέθεξη στην οποία οδηγεί μόνο η γνήσια τέχνη.

Το πρόγραμμα ήταν, επί της ουσίας, ένα ωραίο πάντρεμα του σύγχρονου με το κλασικό, άφησε χώρο στο καινούργιο, ενώ παράλληλα απέτισε φόρο τιμής στο παλιό. Φρέσκοι ήχοι, όπως το τραγούδι «Μιρέλα», μουσικά κομμάτια που καθιέρωσαν το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπως: «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Τερατάκια τσέπης», «Διδυμότειχο Blues», «Νότος», άλλα από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, όπως το «Άλλαξαν πολλά», διασκευές ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών, κομμάτια του Μάνου Ελευθερίου και του Μάνου Χατζιδάκι, συνδυάστηκαν αρμονικά και συνεπήραν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι το κοινό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον ιστότοπο του Φεστιβάλ Ιωνία 2018.