Ταϊλάνδη: Μάσκες με μοτίβα Star Wars προστατεύουν από τον κορωνοϊό και τους «κακούς»

Οι μάσκες - ασπίδες έχουν έμπνευση από υπερήρωες
Σάβ, 13/06/2020 - 03:19
starwars-maska-coronavirus

Μια ανύπαντρη μαμά στην Ταϊλάνδη κερδίζει τις παιδικές εντυπώσεις κατασκευάζοντας ειδικές μάσκες προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και τους «κακούς».

Από το μικρό της στούντιο, η 31χρονη Maysa Talerd, σχεδιάζει ειδικά μοτίβα από διάσημους υπερήρωες πάνω σε μάσκες προσώπου, με στόχο να προσελκύσει τα παιδιά να φορούν μάσκες προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Κανονικά, μια ασπίδα προσώπου είναι διαφανής, οπότε οι άνθρωποι μπορεί να βαρεθούν. Με αυτά τα διασκεδαστικά σχέδια, απλά τους ενθαρρύνω να τις φορέσουν», δήλωσε. «Τουλάχιστον με τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, τα παιδιά θα θέλουν να τις φορέσουν και να τις δείξουν στους φίλους τους στο σχολείο.»

Οι παραγγελίες με τα πρόσωπα του Darth Vader και των Stormtroopers από τις ταινίες Star Wars έως τον ιαπωνικό υπερήρωα Mobile Suit Gundam και άλλες φιγούρες και ήρωες της ταϊλανδέζικης κουλτούρας έχουν γίνει ανάρπαστες.

Πριν από μερικούς μήνες, η Maysa δεν είχε καθόλου κέρδη, ωστόσο, μετά από αυτή την ιδέα της είναι πλέον οικονομικά ασφαλής και λαμβάνει παραγγελίες για 50-100 ασπίδες κάθε φορά, τις οποίες πουλά για 180 μπατ τη μία (5,77 δολάρια).

«Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει το κύριο εισόδημα για μένα στο μέλλον, επειδή τα καταστήματα παιχνιδιών επικοινωνούν μαζί μου για να τους φτιάξω τις μάσκες μου», δήλωσε.

 

Με πληροφορίες του Reuters