Ανάρπαστα τα laptop και οι συσκευές δικτύου στη Γερμανία, λόγω εργασίας από το σπίτι

Πέμ, 02/04/2020 - 03:55
home_office

Ενώ η πανδημία του κoρωνοϊού πλήττει σκληρά μεγάλα τμήματα της οικονομίας, η αναγκαστική δουλειά από το σπίτι αυξάνει κατακόρυφα τις παραγγελίες προς τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών: μεγάλες παραγγελίες συσκευών δικτύου, φορητών υπολογιστών και ημιαγωγών, που γίνονται πλέον ανάρπαστα.

Η ανάγκη επικοινωνίας και εργασίας μέσα σε τέσσερις τοίχους απαιτεί νέες αγορές και αναβαθμίσεις.

«Καταγράφουμε μια αυξημένη ζήτηση ειδών γραφείου για εργασία από το σπίτι (Home-Office) στα ηλεκτρονικά μας καταστήματα (Online-Shops). Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, οθόνες, καλώδια και εκτυπωτές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών Media Markt και Saturn στη Γερμανία.

Και για την κατασκευάστρια AVM, την εταιρεία του Βερολίνου Fritz!Box, είναι πολύ θετικό το ότι το σπίτι πρέπει να μετατραπεί σε γραφείο: «Βλέπουμε αυτή τη στιγμή αυξημένο ενδιαφέρον για το VPN, με άλλα λόγια για μια ασφαλή σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας  από το σπίτι. Δεδομένου ότι τα smartphones και τα tablets χρησιμοποιούνται περισσότερο, αυξάνεται έντονα η ζήτηση και για προϊόντα μεγαλύτερης εμβέλειας WLAN».

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες προωθούν με ταχείες διαδικασίες την εξ αποστάσεως εργασία των υπαλλήλων τους.

Εταιρείες αγόρασαν άδειες λογισμικού για ασφαλείς συνδέσεις VPN και, από την άλλη, αναβάθμισαν την κεντρική υποδομή στην έδρα τους με τις αντίστοιχες άδειες επέκτασης, όπως διαπιστώνει η γερμανική εταιρεία προμήθειας τεχνολογίας δικτύων Lancom.

Προβλήματα για την προμήθεια προϊόντων με αυξημένη ζήτηση που κατασκευάζονται στη Γερμανία δεν υπάρχουν πάντως, διότι, όπως λέει εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας: «Μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούμε από τις σύντομες διαδρομές παράδοσης». 

Σύμφωνα με τον πάροχο Cloud-τηλεφωνίας Nfon, όλο και περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται τώρα για τις δυνατότητες πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων.

Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προετοιμάζονται επίσης γι΄ αυτό.

Έτσι, η NEC προσφέρει εν τω μεταξύ καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία.

Πηγή: de.reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ