Σλοβακία: Επιτυχημένες πτήσεις για «ιπτάμενο αυτοκίνητο» - «Στην παραγωγή από το 2021» [ΒΙΝΤΕΟ]

Επιτυχημένες πτήσεις ιπτάμενου αυτοκινήτου από τη Σλοβακία
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 12/11/2020 - 15:50

Η ανθρωπότητα ελπίζει ότι θα χρησιμοποιήσει κάποτε ιπτάμενα αυτοκίνητα, όπως αυτά στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σύντομα αυτό ίσως να γίνει πραγματικότητα καθώς μία εταιρεία από τη Σλοβακία, η KleinVision, δρομολογεί τη κυκλοφορία ενός «AirCar» στους ουρανούς.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές στο νέο όχημα και υποστηρίζει πως μπορεί να «μεταμορφωθεί» σε ιπτάμενο αυτοκίνητο μέσα σε τρία λεπτά. Ο σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας, Stefan Klein, ευελπιστεί πως το όχημα θα κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο Klein πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες απογειώσεις και ισάριθμες προσγειώσεις σε αεροδρόμιο της πόλης Πιεστάνυ τον Οκτώβριο. Σε κάθε πτήση, η ταχύτητα του «AirCar» άγγιξε τα 124 μίλια ανά ώρα στα χίλια πόδια. Η κάθε πτήση είχε διάρκεια επτά λεπτών. Στον δρόμο, το «AirCar» είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο.

Το «AirCar» φέρει έναν έλικα, μία «διπλή ουρά» και πλευρικά φτερά με πηδάλια. Όταν τίθεται σε εφαρμογή η λειτουργία πτήσης, τα φτερά, μήκους 3,2 μέτρων βγαίνουν από το αμάξωμα και περιστρέφονται κατά 90 μοίρες ώστε να βρεθούν σε οριζόντια θέση.

Η KleinVision φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει συνολικά πενήντα ώρες δοκιμαστικών πτήσεων ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει τον κινητήρα του οχήματος με έναν της νοτιοαφρικανικής start-up Adapt Airmotive.

 

Με πληροφορίες από designtaxi

kleinvision_flying_car_takes_maiden_flight_official_video