Χάκερς λένε ότι έκλεψαν σχέδια για επερχόμενες συσκευές της Apple

Όπως γράφει ο Guardian, οι χάκερ ζητούν λύτρα και λένε ότι έκλεψαν τα σχέδια από την Quanta Computer, μια εταιρεία στην Ταϊβάν που συναρμολογεί έναν αριθμό από laptops της Apple
Σάβ, 24/04/2021 - 15:57

Αρχεία που περιλαμβάνουν σχέδια για δύο laptops και ένα νέο Apple Watch υποστηρίζουν ότι έκλεψαν χάκερς μιας ομάδας ονόματι Sodin, που διαχειρίζεται ένα ransomware ονόματι RΕvil.

Όπως γράφει ο Guardian, οι χάκερς ζητούν λύτρα και λένε ότι έκλεψαν τα σχέδια από την Quanta Computer, μια εταιρεία στην Ταϊβάν που συναρμολογεί έναν αριθμό από laptops της Apple.

Όπως και άλλα ransomware, το RΕvil κωδικοποιεί αρχεία των θυμάτων και ζητεί χρήματα για να σταλεί το κλειδί αποκρυπτογράφησης για να ανακτηθούν τα αρχεία αυτά. Ωστόσο η Sodin έχει πάει παραπέρα, και αποπειράθηκε να κλέψει τα ίδια τα αρχεία και να εκβιάσει με την απειλή της δημοσίευσης των εμπιστευτικών δεδομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασαν στο dark web, η Quanta αρνήθηκε να πληρώσει, με τους χάκερς να αρχίζουν να απειλούν τους πελάτες της εταιρείας.

Οι χάκερς λένε ότι μεταξύ των αρχείων είναι και σχέδια για ένα ζεύγος υπολογιστών της Apple, ένα νέο Apple Watch και ένα νέο Lenovo ThinkPad. Ως απόδειξη ότι λένε αλήθεια ανέβασαν κάποια σχέδια για κάποια προϊόντα, μεταξύ των οποίων και κάποια σχεδιαγράμματα για τα νέα iMacs που η εταιρεία λάνσαρε την Τρίτη.

Οι χάκερς απειλούν ότι θα δημοσιεύουν νέα έγγραφα μέχρι να πληρώσει η Apple, δίνοντας προθεσμία ως την 1η Μαΐου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο μιας παρόμοιας απόπειρας εκβιασμού με στόχο την Acer είχαν ζητηθεί 50 εκατ. δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr