Μαγεία: Η Υπερπανσέληνος σε όλο τον κόσμο (φωτογραφίες)

Είναι η δεύτερη Υπερσελήνη, ή Υπερπανσέληνος, του 2019 που μαγνητίζει το βλέμμα αλλά και... τα κινητά τηλέφωνα, με τους χρήστες τους να επιδιώκουν να απαθανατίσουν το μεγαλείο της Φύσης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 20/02/2019 - 15:49
Υπερπανσέληνος στην Ακρόπολη

Τη μαγεία του ολόγιομου φεγγαριού είχαν την τύχη να απολαύσουν αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τις προηγούμενες ώρες. Μέσα από το φακό του πρακτορείου Associated Press κάνουμε ένα νοερό ταξίδι, με αφετηρία τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (που κλέβει την παράσταση) μέχρι το Νεπάλ, την Πορτογαλία, τη Γερμανία ή τις ΗΠΑ. 

Είναι η δεύτερη Υπερσελήνη, ή Υπερπανσέληνος, του 2019 που μαγνητίζει το βλέμμα αλλά και... τα κινητά τηλέφωνα, με τους χρήστες τους να επιδιώκουν να απαθανατίσουν, εις μάτην πιθανότατα, το μεγαλείο της Φύσης. 

Η Υπερσελήνη ή υπερπανσέληνος σημειώνεται όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως. Εφέτος θα υπάρξει μόνο μία ακόμα Υπερπανσέληνος, το Μάρτιο.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες των ταλαντούχων φωτορεπόρτερ του ΑP

Πηγή: skai.gr