Το σκίτσο ενός γραφίστα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο ιαπωνικής καταγωγής καλλιτέχνης Sho Shibuya, και ιδρυτής του στούντιο Placeholder, δημιουργεί έργα τέχνης με καμβά τα εξώφυλλα της εφημερίδας.
Τετ, 11/08/2021 - 12:35

Τα τελευταία 24ωρα, η συγκλονιστική φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας από τις Γούβες Εύβοιας κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή πρωτοσέλιδα.
 

Η 81χρονη κυρία Παναγιώτα, μιλά για τη φωτογραφία της κραυγής που έγινε  viral | Cretalive ειδήσεις
 

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το Sooc αποτυπώνει την οδύνη, την αγωνία και τον πόνο που αισθάνεται όχι μόνο η γυναίκα, που βλέπει τον τόπο της να καίγεται, αλλά και όλοι οι Έλληνες που συμπάσχουν μαζί της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. 

Ωστόσο, το εξώφυλλο των New York Times για την 9η Αυγούστου, όπως το φαντάστηκε ο καλλιτέχνης Sho Shibuya, θα ήταν πράγματι συγκλονιστικό.

Ο ιαπωνικής καταγωγής καλλιτέχνης Sho Shibuya, και ιδρυτής του στούντιο Placeholder, δημιουργεί έργα τέχνης με καμβά τα εξώφυλλα της εφημερίδας.

Η προσέγγιση που χαρακτηρίζει τα έργα του είναι το βλέμμα στον ουρανό -τον περασμένο Μάιο αποτύπωνε την ανατολή από το μικρό παράθυρο του σπιτιού του.

Αυτή τη φορά αποφάσισε να απεικονίσει τον ουρανό της φλεγόμενης Ελλάδας, στρέφοντας έτσι την προσοχή στην ελληνική επικαιρότητα.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sho Shibuya (@shoshibuya)

 

Αν και αφαιρετικό, το εξώφυλλο δεν στερείται δυναμικής και αποτυπώνει την γεμάτη καπνούς και φλόγες αποπνικτική ατμόσφαιρα των πυρόπληκτων περιοχών.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες είχε αφιερώσει ένα σκίτσο του στις φωτιές της Καλιφόρνια.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sho Shibuya (@shoshibuya)

 

Πηγή: bovary.gr