Η Huawei παρουσίασε το δικό της αναδιπλούμενο, το Mate X

Όπως ήταν αναμενόμενο η Huawei προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της δικής της πρότασης για ένα smartphone με δυνατότητα αναδίπλωσης της οθόνης του
Τρί, 26/02/2019 - 15:17
Mate X

Όπως ήταν αναμενόμενο η Huawei προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της δικής της πρότασης για ένα smartphone με δυνατότητα αναδίπλωσης της οθόνης του.

Η πρόταση της Huawei ακούει στο όνομα Mate X και τα επίσημα αποκαλυπτήρια έγιναν στη συνέντευξη Τύπου της κινεζικής εταιρείας χθες, πριν η ετήσια έκθεση Mobile World Congress ανοίξει τις πύλες της.

Το Galaxy Fold που παρουσίασε η Samsung πριν από λίγες ημέρες, διαθέτει δύο ξεχωριστές οθόνες: μία στο μπροστινό μέρος και μία δεύτερη, μεγαλύτερη οθόνη που αποκαλύπτεται όταν η συσκευή διπλώνεται. Αντίθετα, το Mate X της Huawei διαθέτει οθόνη που ξεδιπλώνει «προς τα έξω» και με τις οθόνες των δύο πλευρών του να συνδυάζονται προσφέροντας μία ενιαία οθόνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Mate X

Όταν το Mate X είναι διπλωμένο προσομοιάζει μία συσκευή με αναλογία οθόνης 19:9 ενώ η δεύτερη οθόνη βρίσκεται στην πλάτη συνδυασμένη με το σύστημα της κύριας κάμερας που αποτελείται από τρεις φακούς. Όταν ξεδιπλωθεί, δημιουργεί μία ενιαία επιφάνεια οθόνης, τεχνολογίας Full View Display, σχήματος σχεδόν τετραγώνου.

Η επιφάνεια των 8 ιντσών προσφέρει ανάλυση της τάξης των 2480×2200 pixels, ενώ όταν η οθόνη διπλωθεί δημιουργούνται μία οθόνη 6,6 ιντσών ανάλυσης 2480×1148 pixels και στο πίσω μέρος μία δεύτερη οθόνη 6,38 ιντσών ανάλυσης 2480×892 pixels. Στο εσωτερικό του βρίσκεται η πλατφόρμα Kirin 980 της Huawei συνδυασμένη με το Balong 5000 5G modem, μνήμη RAM μεγέθους 8GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 512GB.

Σχετική εικόνα

Η μπαταρία του Huawei Mate X είναι χωρητικότητας 4500mAh ενώ για τη φόρτιση χρησιμοποιείται υποδοχή USB Type-C. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζεται εξαιρετικά ταχεία φόρτιση 55W, με την κατασκευάστρια να υποστηρίζει ότι μπορεί να φορτίσει την μπαταρία κατά 85% σε χρόνο μόλις μισής ώρας.

Το Mate X θα κοστίζει περί 2300 ευρώ, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν περί τα μέσα του έτους.

Σχετική εικόνα