Μέτα το αναδιπλούμενο smartphone... Το αναδιπλούμενο laptop

Το πρωτοποριακό laptop της Lenovo εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη έναρξη της εμπορικής του πορείας μέσα στο 2020
Πέμ, 16/05/2019 - 13:32
το αναδιπλούμενο laptop

Το πρωτοποριακό laptop της Lenovo εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη έναρξη της εμπορικής του πορείας μέσα στο 2020. 

Τα στοιχεία για το επερχόμενο μοντέλο της Lenovo είναι πολύ λίγα ακόμα, καθώς η εταιρεία δεν έχει προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φορητού υπολογιστή με την αναδιπλούμενη οθόνη που φέρνει και στα laptop έναν παρόμοιο αέρα σχεδιασμού που συναντά κανείς και στα smartphones με την επεκτεινόμενη και αναδιπλούμενη οθόνη. Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα συμφωνούν ως προς το ότι το νέο μοντέλο της Lenovo θα τοποθετηθεί στην οικογένεια ThinkPad X1, με premium χαρακτήρα και προσεγμένα, αλλά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής. 

Η οθόνη αυτή, η οποία διαφοροποιεί το εν λόγω laptop από ο,τιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, είναι τεχνολογίας OLED, με διαγώνιο 13,3 ιντσών. Η ανάλυση της οθόνης αυτής είναι στα 1920x1440 pixels. Το γεγονός ότι ολόκληρη η επιφάνεια της συσκευής αυτής είναι μία οθόνη προσφέρει πολλές επιλογές προβολής, είτε μίας ενιαίας οθόνης, είτε ως ένα πληκτρολόγιο αφής στο ένα μέρος και οθόνη στο άλλο. Εννοείται ότι θα μπορεί κανείς να συνδέσει ασύρματα ή ενσύρματα ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο στη συσκευή. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες και θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προσαρμοστεί το λογισμικό στις δυνατότητες που θα προσφέρει αυτή η συσκευή. 

Από την άλλη μεριά, η παρουσίαση μίας τέτοιας συσκευής από έναν κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας όπως είναι η Lenovo, αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα στους κατασκευαστές, οι οποίοι δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη ώστε να αποκτήσουν τάχιστα ένα μέρος της αγοράς που θα προκύψει για φορητούς υπολογιστές που θα έχουν αναδιπλούμενες οθόνες. Εάν, πάντως, εδραιωθεί αυτή η κατηγορία συσκευών, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα σημάνει και την αρχή του τέλους για την κατηγορία των tablets

Πηγή: naftemporiki.gr