Το Instagram στα χρώματα του ουράνιου τόξου με αφορμή το Pride 2020

H πλατφόρμα προσθέτει LGBTQ+ αυτοκόλλητα, χάσταγκ με το ουράνιο τόξο και το φίλτρο «Pride frames»
Τετ, 24/06/2020 - 15:43
instagram_pride

ΦΕΤΟΣ, οι εκδηλώσεις για το Pride σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν μεταφερθεί online λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, το Instagram, ως μία από τις καλύτερες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να μοιραστεί και να γιορτάσει τη διαφορετικότητά του, αποφάσισε να κάνει κάποιες ειδικές «εκδηλώσεις» με αφορμή το Pride 2020.

Τα νέα LGBTQ+ αυτοκόλλητα

Για τον εορτασμό της LGBTQ+ κοινότητας, οι καλλιτέχνες Ashton Attz, Niege Borges και Josh McKenna δημιούργησαν ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία μπορείς να προσθέσεις σε φωτογραφίες και βίντεο των stories. Αφού, λοιπόν, επιλέξεις το κατάλληλο sticker, τότε χρειάζεται απλώς να πατήσεις πάνω για να ανακαλύψεις τα τελευταία σχέδια.

Τα χάσταγκ με το «ουράνιο τόξο»

Για ακόμη μια φορά, φέτος, το Instagram συνεργάστηκε με το Glaad και εντόπισαν τα πιο δημοφιλή χάσταγκ που χρησιμοποιούν τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, όπως για παράδειγμα τα #pride, #virtualpride, #lgbtq, #equality και #loveislove. Όταν αυτά τα χάσταγκ χρησιμοποιούνται μέσα στα posts, τότε αυτόματα θα αποκτούν τριγύρω τα χρώματα του pride.

H πολύχρωμη αναζήτηση στα stories

Χρησιμοποιώντας ένα από τα χάσταγκ που έχει επιλέξει το Glaad για τα stories, η αναζήτηση γύρω από τη φωτογραφία προφίλ του κάθε χρήστη αποκτά τα χρώματα του ουράνιου τόξου για τις 24 ώρες που διαρκεί το story.

Το φίλτρο «Pride Frames»

Μέσα από το νέο φίλτρο «Pride Frames», το οποίο υπάρχει σε δώδεκα διαφορετικές εκδοχές, το Instagram γιορτάζει την ενότητα των ανθρώπων της LGBTQ+ κοινότητας. Η χρήση του είναι αρκετά απλή: κάνεις κλικ στη φωτογραφία προφίλ και εμφανίζεται η επιλογή για να προσθέσεις είτε το θέμα του φίλτρου είτε το πλαίσιο με το ουράνιο τόξο.

Έπειτα, κάνεις κλικ σε μία από τις τρεις διαθέσιμες επιλογές, ενώ μπορείς να κάνεις και προεπισκόπηση για να δεις πώς εμφανίζεται η καθεμία. Όταν τελικά βρεις αυτή που σου αρέσει, μένει απλώς να κάνεις ξανά κλικ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

Με πληροφορίες από Repubblica