Το Twitter καταργεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του σύμβολα για έναν πολύ σημαντικό λόγο

Αποφάσισε να αντικαταστήσει την προεπιλεγμένη εικόνα με το αυγό για τους νέους χρήστες
Σάβ, 01/04/2017 - 03:00
Παρελθόν για τον «κόσμο» του Twitter αποτελεί το σύμβολο του αυγού, το δεύτερο ίσως πιο χαρακτηριστικό του σύμβολο, μετά το γαλάζιο πουλί.

 

Από το 2010, για όποιον χρήστη δημιουργούσε προφίλ στο Twitter υπήρχε ως προεπιλογή η εικόνα ενός αυγού, παραπέμποντας στον τρόπο που επωάζονται σταδιακά τα αυγά και γίνονται πουλιά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η χρήση του συγκεκριμένου avatar και αυτό που έφτασε να αντιπροσωπεύει ξέφυγε εκτός ελέγχου για τους διαχειριστές της διάσημης πλατφόρμας.

 

Όποιος ασχολείται με το Twitter, γνωρίζει καλά πως οι λογαριασμοί που εξακολουθούν να έχουν ως «εικόνα προφίλ» το αυγό είναι συνήθως οι χειρότεροι «παραβάτες», αφού οι χρήστες που παρενοχλούν συστηματικά τους άλλους και τα bots τείνουν να παραμένουν αυγά.

 

Ως εκ τούτου, τα αυγά έγιναν με τον καιρό σύμβολο μιας υβριστικής ή βίαιης συμπεριφοράς ή και των δύο. Άλλοι χρήστες πάλι τα προτιμούσαν για συναισθηματικούς λόγους ή για να διατηρήσουν την ανωνυμία τους,ενώ κάποιοι ενδεχομένως δεν γνώριζαν καν πώς να αλλάξουν την φωτογραφία όταν δημιουργούσαν λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση, το όλο ζήτημα προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο στην εταιρία που αποφάσισε να δώσει ένα τέλος.

 

Έτσι, από σήμερα Παρασκευή, η προεπιλεγμένη εικόνα του αυγού αντικαταστάθηκε από μια φιγούρα χωρίς φύλο, που σε αντίθεση με τον προκάτοχό της δεν βγαίνει σε διάφορα χρώματα, αλλά σε ένα ουδέτερο, θολό γκρι. Η ιδέα, φυσικά, είναι να ενθαρρυνθούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν δικές τους φωτογραφίες.

 

Κι ενώ το Twitter έχει προβεί σε διάφορα βήματα τον τελευταίο καιρό για να καταπολεμήσει το διαδικτυακό bullying, πολλοί χρήστες υποβάθμισαν την κίνηση απλώς σε μια «αισθητική διόρθωση» πάνω σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, σημειώνοντας πως η αλλαγή της εικόνας κάποιου που παρενοχλεί δεν πρόκειται απαραιτήτως και να αλλάξει και την ίδια του τη συμπεριφορά.

 

Η κατάργηση του αυγού έρχεται στο περιθώριο μιας καθολικής αλλαγής που έχει δρομολογήσει το Twitter, που προηγουμένως άλλαξε και το πλαίσιο των απαντήσεων. Πλέον, στις απαντήσεις οι χρήστες δεν καλούνται να περιοριστούν σε 140 χαρακτήρες αλλά μπορούν να γράψουν όσο μεγάλα κείμενα επιθυμούν.

Με πληροφορίες από Mashable