Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Έρευνα: Τι συμβαίνει στην ερωτική ζωή όσων χρησιμοποιούν συχνά emojis

Η συχνή χρήση emojis στα μηνύματα μπορούν να ενισχύουν τις πιθανότητες για μία ερωτική σχέση και για σεξουαλική επιτυχία, σύμφωνα με νέα έρευνα
Τετ, 21/08/2019 - 16:04
emojis

Η συχνή χρήση emojis στα μηνύματα μπορούν να ενισχύουν τις πιθανότητες για μία ερωτική σχέση και για σεξουαλική επιτυχία, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές έρευνες για την επίδραση που έχουν τα εικονίδια στις ζωές των ανθρώπων. Η πρώτη αφορούσε πάνω από 5.000 συμμετέχοντες και η δεύτερη εστίασε στην ανάλυση της ζωής 275 ενηλίκων. Και οι δύο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των emojis και του σεξ. 

Τα emojis ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά μηνύματα προκειμένου οι άνθρωποι να εκφράσουν παράλληλα και συναισθήματα και να αποφύγουν μπερδέματα ή αρνητικά συναισθήματα με όσους επικοινωνούσαν. 

Ειδικότερα όσοι χρησιμοποιούν τα εικονίδια ήταν πιο πιθανό να έχουν ραντεβού, να φυλάνε τους υποψήφιους ερωτικούς συντρόφους τους και να έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών επαφών. 

«Οι σύγχρονοι άνθρωποι που αναζητούν σχέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν γρηγορότερες και ευκολότερες μεθόδους επικοινωνίας, αυτοαποκάλυψης και επίδρασης», αναφέρει η έρευνα. 

Και συνεχίζει: «Βρήκαμε ότι η χρήση των emojis επιτρέπει σε όσους βγαίνουν ραντεβού να επικοινωνούν σημαντικές επιδραστικές πληροφορίες σε πιθανούς συντρόφους που διευκολύνει την επιτυχή στενή σύνδεση και πιο ρομαντικές και σεξουαλικές ευκαιρίες». 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 30% των ανθρώπων που δεν είχαν σχέση χρησιμοποιούσαν τακτικά τα εικονίδια. Δικαιολόγησαν μάλιστα την επιλογή τους με το επιχείρημα ότι τους παρείχαν καλύτερη αυτοέκφραση από τα μηνύματα κειμένου.  Η συχνή χρήση τους συνδέθηκε με περισσότερα πρώτα ραντεβού και είχαν περισσότερο συχνή σεξουαλική δραστηριότητα τον τελευταίο χρόνο.  

Οι ερευνητές προτείνουν να γίνει χρήση των emojis καθώς στην επικοινωνία μηνυμάτων λείπουν οι μη λεκτικές πληροφορίες από την διαπροσωπική επαφή.  

Ωστόσο οι ερευνητές δεν διευκρίνισαν ποια emojis χρησιμοποιούσαν περισσότερο οι συμμετέχοντες. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια emojis είναι πιο αποτελεσματικά στον σχηματισμό δεσμών μεταξύ των ανθρώπων», γράφουν οι ερευνητές. 

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα